Σκληρή απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ και Ποτάμι

Σκληρή απάντηση για τις κατηγορίες τους για «δήθεν προσλήψεις» δίνουν πηγές της Κουμουνδούρου σε ΝΔ και Ποτάμι, αναφέροντας ότι «η ΝΔ και Το Ποτάμι έχουν το θράσος να πετούν λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν δημιουργία “κομματικού κράτους”, ενώ γνωρίζουν ότι όλα τα σχετικά στοιχεία διαψεύδουν πλήρως τους ισχυρισμούς τους».

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπάθησε να βάλει τέλος στο πελατειακό κράτος των προηγούμενων κυβερνήσεων, ότι σεβάστηκε το δημόσιο χρήμα και προέβη σε δραστική περιστολή των δαπανών που αφορούν στη λειτουργία των πρωθυπουργικών και υπουργικών οργάνων. Επιπλέον, ότι η κυβέρνηση περιόρισε δραστικά τη δαπάνη του Δημοσίου και προχώρησε σε δημοσιονομικό εξορθολογισμό, μειώνοντας σημαντικά το κόστος των μετακλητών υπαλλήλων, των ειδικών συμβούλων και των ειδικών συνεργατών, ιδίως σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, οι πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων στα πολιτικά γραφεία υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων υπουργείων και γενικών γραμματειών ανήλθε στους 554, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στην προηγούμενη κυβέρνηση ήταν 1.173 υπάλληλοι. «Αυτές οι συμβάσεις εργασίας έχουν τελειώσει μετά την παραίτηση της κυβέρνησης».

Υπογραμμίζουν πως με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση έδειξε ότι το κόστος της λειτουργίας του Δημοσίου μπορεί να περιοριστεί χωρίς να περικόπτονται πολύτιμες θέσεις εργασίας που αφορούν την εξυπηρέτηση των πολιτών και την κοινωνική πρόνοια.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι αντίθετα η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προχωρήσει σε απολύσεις και χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων στους κρίσιμους τομείς της παιδείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του δημοσίου τομέα από πολύτιμο ανθρωπινό δυναμικό, αλλά και στην συνολικότερη απαξίωση του, που οδηγεί νομοτελειακά στις ιδιωτικοποιήσεις και την επιβάρυνση του πολίτη.

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Οι δυνάμεις του χθες ασχολούνται με κουτσαβακισμούς στην τηλεόραση – ΒΙΝΤΕΟ

Η απάντηση του Σκουρλέτη στη Βούλτεψη

Δύο ντιμπέιτ στις 10 και τις 14 Σεπτεμβρίου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ