Κουβέλης: Είναι αναγκαίο να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι αναγκαίο να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταγράψει εκλογική νίκη στις προσεχείς εκλογές. Και η φροντίδα μου δεν είναι άλλη από το να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και στην έξοδο της χώρας από τον θανάσιμο κύκλο της κρίσης» σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 Fm.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν έχει δεχτεί καμία πρόταση για να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έχω γίνει αποδέκτης συγκεκριμένης πρότασης και κατά συνέπεια δεν μπορώ να σας πω τίποτα σχετικό. Σε κάθε περίπτωση όμως η πολιτική μου στάση ούτε συναρτάται ούτε εξαρτάται από ανταλλάγματα εάν θα είμαι ή δεν θα είμαι σε κάποιες λίστες υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «σε ολόκληρη πολιτική διαδρομή μου δεν έβαλα ποτέ το προσωπικό πάνω από το συλλογικό. Δεν το έπραξα ούτε όταν συνειδητοποίησα ότι τα συστήματα εξουσίας ήταν διατεθειμένα να διασφαλίσουν μια απρόσκοπτη πορεία στη ΔΗΜΑΡ με την προϋπόθεση ότι το κόμμα μας και εγώ θα συναινούσαμε σε εντελλόμενα. Δεν το πράξαμε και δεν μετανιώνω. Πέρα από τα όσα ακούγονται ή γράφονται  η φροντίδα μου δεν είναι άλλη από το να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.»

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη «το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποδείξει ότι η Αριστερά δεν είναι κατάλληλη μόνο για να αντιπολιτεύεται αλλά είναι ικανή να κυβερνά με κοινωνική ευαισθησία, ρεαλισμό και ευθύνη και σε αυτή την υπόθεση οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι βάζοντας κατά μέρους ιδιοτέλειες, σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές.»

«Η λύση για τον τόπο πρέπει να είναι αριστερή και ουσιαστικά προοδευτική και αυτό ανεξάρτητα από ζητήματα που έχουν σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και με το μακρινότατο παρελθόν ή και με κριτικές που μπορεί κανείς να ασκήσει  για τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ χειρίστηκε μια σειρά από ζητήματα» τόνισε ο κ. Κουβέλης».

Σχετικά με τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ  ο κ. Κουβέλης υποστήριξε: «Θα υπάρξει κάποια απώλεια αλλά δεν θα είναι σημαντική. Με το δεδομένο ότι αυτά τα οποία υποστήριξαν αυτά τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας είναι σε πλήρη αναντιστοιχία προς το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας. Θα ήθελα να μην ήταν αλήθεια πολλά από αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά φοβάμαι ότι πράγματι μια μερίδα στελεχών αυτής της Αριστεράς εγκλωβίστηκε στην αυταπάτη ότι ο τόπος θα ξεπεράσει τα δεινά του επιστρέφοντας στο παλαιό νόμισμα. Εγκλωβίστηκε με άλλα λόγια σε ένα σχέδιο το οποίο ήταν ένα σχέδιο καταστροφής που θα βαλκανοποιούσε τη χώρα και θα βύθιζε στην μόνιμη φτώχεια τους πιο φτωχούς και αδύναμους συμπολίτες μας. Ευτυχώς η μεγάλη πλειοψηφία του κυβερνόντος κόμματος και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας απέτρεψαν το σχέδιο και κράτησαν τη χώρα στην φυσική κοιτίδα της την ευρωζώνη.»

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να υπερβεί ο κ. Τσίπρας την ρητορική ότι όλοι οι άλλοι είναι παλαιό πολιτικό σύστημα και δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί τους, ο κ. Κουβέλης σημείωσε:  «Είναι ορθή η επισήμανση που γίνεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτές οι δυνάμεις είναι όλο το παλαιό σύστημα, όλο εκείνο το οποίο ευθύνεται για την κατάντια της χώρας, για το σημείο στο οποίο σήμερα βρίσκεται η Ελλάδα κατά συνέπεια η οποιαδήποτε συνεργασία για να εξασφαλιστεί έχει πολλές μα πάρα πολλές προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα. Το λέω με την έννοια ότι οι συνεργασίες για να είναι αποτελεσματικές, χρήσιμες και να μετακινούν τον άξονα της πολιτικής ζωής χάρη της κοινωνίας προς προοδευτική κατεύθυνση προϋποθέτουν ουσιαστικές συμπτώσεις και συγκλίσεις και αυτές αυτή την ώρα δεν τις βλέπουμε.»

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση της ΔΗΜΑΡ στον Κουβέλη: Τα στερνά τιμούν τα πρώτα

Σχέδιο υφαρπαγής του τίτλου και διάλυσης της ΔΗΜΑΡ καταγγέλλει ο Κουβέλης

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ