Υπέρ της συνεργασίας ΔΗΜΑΡ – ΠΑΣΟΚ ο Θεοχαρόπουλος

Συνεδριάζει αυτή την ώρα ώρα η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για να αποφασίσει την κάθοδο στις εκλογές σε κοινό ψηφοδέλτιο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Αυτή είναι η πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής που ελήφθη στη χθεσινή συνεδρίαση της κατά πλειοψηφία – 7 υπέρ, 3 κατά, 1 αποχή- και παρουσίασε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ο πρόεδρος του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ , σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Ημερησία, τονίζει ότι «στόχος μας είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μία μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία στη χώρα. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο. Θέλω να ελπίζω ότι οι στόχοι που δεν επιτεύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και στους οποίους είμαστε πλέον κοντά, θα επιτευχθούν σήμερα κάνοντας τα απαραίτητα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση».

Σχετικά με τη μορφή της συνεργασίας ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογραμμίζει ότι θα είναι μία δημοκρατική συμπαράταξη η οποία σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ και προσθέτει: «Σε αυτήν πρέπει να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις και κινήσεις για να μπορέσει να έχει καταλυτικό ρόλο την επόμενη ημέρα. Πρόκειται για συμπαράταξη κομμάτων και όχι για προσχωρήσεις του ενός στον άλλον ή συμμετοχή του ενός στην προσπάθεια διεύρυνσης του άλλου. Εκλογική συμπαράταξη με διατήρηση της πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας των κομμάτων. Τώρα χρειάζεται η συσπείρωση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εκφράζουν τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Είναι απαραίτητο ένα ισχυρό ρεύμα ρεαλισμού και λογικής».

Όσο για το αν θα είναι ο ίδιος επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αποφεύγει να το επιβεβαιώσει καθώς, όπως υποστηρίζει, «η συμφωνία εάν επιτευχθεί θα είναι ενιαία, συνεπώς επιμέρους ζητήματα είναι εντελώς δευτερεύοντα, εδώ συζητάμε για να δημιουργηθεί ένας ευρύτερος πόλος, δεν είναι ζήτημα οι θέσεις».

«Αν θέλαμε αυτά τα πράγματα στη Δημοκρατική Αριστερά θα μπορούσαμε να είχαμε μια άλλη θεώρηση των πραγμάτων. Είμαστε σε δύσκολες περιόδους. Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε έτσι ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα στη χώρα και στην κοινωνία. Ο άλλος ο δρόμος θα ήταν εύκολος και δεν τον έχουμε επιλέξει. Σε κάθε περίπτωση αν υπάρξει συμφωνία θα συνεισφέρω με όποιον τρόπο επιλέξει η Δημοκρατική Αριστερά και η ευρύτερη συμπαράταξη» σημείωσε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, αναφερόμενος στον Φώτη Κουβέλη, δήλωσε ότι «παρά τα συνεχή δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί από τον ίδιο, δεν έχω καμία τέτοια ένδειξη ούτε πληροφόρηση για κάτι τέτοιο και θέλω να πιστεύω ότι ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα σεβαστεί τις αποφάσεις της συλλογικότητας μας».

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Θάνου – Κωνσταντοπούλου

O Κουτσούμπας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλο κόμμα

Λαϊκή Ενότητα: Αντιδημοκρατική εκτροπή οι εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ