Σταϊκούρας: Στη χώρα απαιτείται συνεχής πολιτική συνεννόηση

Ο βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε στον Real Fm 97,8 και την Κάτια Μακρή.

«Ο πολίτης σήμερα θα κρίνει τα πεπραγμένα αυτής της κυβέρνησης με τις υποσχέσεις της κυβέρνησης πριν από 7 μήνες και τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η κατασκευή του ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε, μετρήθηκε με τα προβλήματα και διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της διαπραγμάτευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

«Η Ν.Δ. ξέρετε πολύ καλά ότι δεν προέκυψε ευκαιριακά, δεν τροφοδοτήθηκε από κούφιες υποσχέσεις και συνθήματα και δεν εξαϋλώθηκε στα δύσκολα. Θεωρώ συνεπώς ότι με ρεαλισμό, σύνεση, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, διάθεση για συμμαχίες και συνεννόηση, μπορούμε να πείσουμε την κοινωνία ότι η χώρα μπορεί να βγει πιο γρήγορα από το τέλμα με το δικό μας πρόγραμμα. Διαθέτουμε το ιδεολογικό υπόβαθρο, έχουμε τα πεπραγμένα και το στρατηγικό σχέδιο. Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν» σημείωσε.

«Εμείς αυτή τη στιγμή λέμε ότι αυτό που προέχει είναι η συζήτηση με τους πολίτες. Η απόφασή τους θα καθορίσει τις εξελίξεις. Εμείς έχουμε δείξει ότι σεβόμαστε και την κρίση των πολιτών και το αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση συνεργαζόμαστε δημιουργικά με όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις. Απαιτείται στη χώρα συνεχής πολιτική και κοινωνική συνεννόηση και κουλτούρα συνεχούς διαλόγου» απάντησε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ στο ερώτημα αν η ΝΔ συζητά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Δείτε επίσης:

Καραγκούνης: Ο Τσίπρας είπε ψέματα στους συνταξιούχους για τη 13η σύνταξη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ