Με αιχμές επέστρεψε τη διερευνητική εντολή ο Λαφαζάνης – ΒΙΝΤΕΟ

Με αιχμές επέστρεψε τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο  ο πρόεδρος της ΚΟ “Λαϊκή Ενότητας” Παναγιώτης Λαφαζάνης.

“Πάνω από όλα είναι το Σύνταγμα και ο ελληνικός λαός. Δεν είναι οι αρχηγοί πάνω από το Σύνταγμα και ιδιαίτερα δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πάνω από τη θέληση και τη βούληση του ελληνικού λαού και την ανάγκη για ενημέρωσης ενόψει εκλογών.  Αυτό είναι το πιο κρίσιμο και δεν αναφέρομαι σε εσάς, αναφέρομαι γενικά.  Σε αυτή τη βάση μπορεί να υπάρχει μια ευρεία συνεννόηση για να πάμε σε εκλογές με όσο το δυνατό πιο αντικειμενικό και δημοκρατικό τρόπο για να ενημερωθεί ο λαός και να πάμε σε εκλογές τηρώντας το Σύνταγμα” είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε: “Ευχαριστώ για την τυπική τήρηση των διατάξεων σχετικά με τη διερευνητική εντολή που παραλάβατε. Θα συμφωνήσω απολύτως ότι ουδείς πολιτειακός παράγοντας είναι υπεράνω του Συντάγματος. Όλοι κρινόμαστε από την ιστορία με βάση και το Σύνταγμα και το Σύνταγμα εφαρμόζεται κατά το γράμμα, το πνεύμα του και κυρίως κατά την πρακτική που έχει διαμορφωθεί γενικότερα, δεδομένων πάντα των αναλογιών με βάση τις περιστάσεις που διανύουμε.  Να είστε βέβαιος γιατί θα επικοινωνήσουμε στο πλαίσιο της διαδικασίας που θα ακολουθήσω. Θα τηρήσω στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος. Θα επικοινωνήσουμε τηλεφωνικώς μαζί σας και θέλω να πιστεύω στο πλαίσιο της εφαρμογής αυτής και θέλω να πιστεύω ότι ανεξάρτητα από τις διεργασίες που θα ακολουθήσουν και  το αποτέλεσμα των διεργασιών αυτών, εφόσον φτάσουμε εκλογές, οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν μέσα σε ένα κλίμα όπως ταιριάζει στον πολιτικό πολιτισμό της Ελλάδας και την κρισιμότητα των περιστάσεων και τις προσδοκίες του ελληνικού λαού”.

“Κύριε πρόεδρε και από τη δική σας εμπειρία ξέρετε πολύ καλά ότι οι μεγαλύτερες εκτροπές, αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές γίνονται στο όνομα της δημοκρατίας και στο όνομα της τήρησης του Συντάγματος.  Εγώ δεν ξέρω να γράφει το Σύνταγμα για τηλεφωνικές επικοινωνίες. Το Σύνταγμα γράφει για συσκέψεις αρχηγών κομμάτων, λέει για φυσική συνάντηση των πολιτειακών παραγόντων. Αν ήταν να υποκατασταθούν όλα αυτά με το τηλέφωνο νομίζω ότι θα κάνουμε πολύ μεγάλο λάθος” απάντησε ο κ. Λαφαζάνης.

“Να είστε βέβαιος ότι τηρούμε το Σύνταγμα…” του είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Διαβάστε επίσης

Αυτά είναι τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ