Παφίλης: ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2 η Λαϊκή Ενότητα

«Το πολιτικό σκηνικό είναι κάπως πιο ξεκάθαρο τώρα, παρά τις προσπάθειες που γίνονται γενικότερα να συσκοτιστεί» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

Απαντώντας στο ερώτημα πού θα κριθεί η εκλογική αναμέτρηση, ο κ. Παφίλης σημείωσε: «Θα κριθεί με ποια κριτήρια ο κόσμος θα πάει στην κάλπη. Έχει ένα μπλοκ κομμάτων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και προστέθηκε και το νέο μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου όλοι μαζί έχουν ψηφίσει και έχουν συμφωνήσει ένα μνημόνιο το οποίο θα είναι καρμανιόλα για τον ελληνικό λαό. Άλλωστε το παραδέχονται και οι ίδιοι. Έχουν μπροστά τους όλους αυτούς οι οποίοι κινήθηκαν σε έναν συγκεκριμένο δρόμο, που υποσχέθηκαν ότι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με αυτό το σύστημα που έχουμε σήμερα θα καταφέρουν, με καλύτερες διαπραγματεύσεις, να φέρουν μια φιλολαϊκή λύση και απέτυχαν οικτρά», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Και έχουμε ένα νέο κόμμα που εμφανίζεται, ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2, που ουσιαστικά υπόσχεται αυτά ακριβώς που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε λοιπόν ένα δεδομένο: Ότι έρχεται ένας βαρύς αντιλαϊκός χειμώνας ο οποίος έχει τη στήριξη όλων των κομμάτων της Βουλής, πλην ΚΚΕ. Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής: Θα σκεφτεί ο λαός -πρέπει να σκεφτεί- ότι με αυτή την εμπειρία που έχει χρειάζεται μία ισχυρή δύναμη που θα ανασυντάξει το ίδιο το εργατικό λαϊκό κίνημα, ώστε να αντιμετωπίσει, να ματαιώσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται ή θα υποταχθεί μοιραία στη σφαγή που του ετοιμάζουν οι υπόλοιποι; Εμείς πιστεύουμε λοιπόν, από την ίδια την πραγματικότητα, ότι υπάρχει ο δρόμος τον οποίο ζει ο λαός τα προηγούμενα χρόνια με τα υπόλοιπα κόμματα και υπάρχει και η πρόταση του ΚΚΕ η οποία είναι η μοναδική εναλλακτική λύση η οποία λειτουργεί σε αντίθετη κατεύθυνση».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Λοβέρδος: Να προσέξουμε μήπως η διεύρυνση φέρει τη συρρίκνωση

Γιακουμάτος: Χωρίς κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν αντιμετωπίζεται η κρίση

Βούτσης: Καμία περίπτωση συνεργασίας με τη ΝΔ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ