Σε αυτά συγκλίνουν και διαφωνούν Γεννηματά- Λαφαζάνης

Στην απαρέγκλιτη τήρηση των προβλέψεων του Συντάγματος καθώς και στη σύγκληση του πολιτικού συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συμφώνησαν η Φώφη Γεννηματά και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Κατά τη συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης που έχει λάβει ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, η κυρία Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν πρόσθετες καθυστερήσεις «που μόνο σκοπιμότητες μπορούν να υπηρετούν, διότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί».

Ένα ακόμη σημείο σύγκλισής τους, σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά, ήταν το ζήτημα της εφαρμογής του εκλογικού νόμου. Πρόσθεσε όμως ότι υπενθύμισε στον κύριο Λαφαζάνη πως ο ίδιος συμμετείχε στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και ότι έχει καταψηφίσει την πρόταση του ΠαΣοΚ για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

«Ως εκ τούτου έχουν από κοινού ευθύνη που χάθηκε μια σημαντική πολιτική ευκαιρία, διότι ο εκλογικός νόμος συνδέεται με ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στην αντίληψη και τον τρόπο διακυβέρνησης, αλλά και στο χτύπημα της πελατειακής λογικής», επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η κυρία Γεννηματά καταλόγισε αποκλειστική ευθύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα και προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό «που η χώρα οδηγείται στις εκλογές κάτω από πολλές δυσκολίες και αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα».

«Ενώ υπάρχει μια Βουλή 220 βουλευτών θα αναζητήσουμε μια νέα και 151 βουλευτές για να στηρίξουν την κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική η σύγκληση του πολιτικού συμβουλί0υ, ώστε ο κάθε αρχηγός να αναλάβει τις ευθύνες του», πρόσθεσε η ίδια.

Τέλος η κυρία Γεννηματά επεσήμανε ότι ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στο κόμμα του κυρίου Λαφαζάνη υπάρχουν διαφορές στρατηγικού χαρακτήρα για το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι «η χώρα θα πρέπει αδιαπραγμάτευτα να υπερασπιστεί το ιστορικό της κεκτημένο και την παραμονή της στην Ευρώπη και την ισότιμη συμμετοχή της στην ευρωζώνη διότι υπηρετεί το εθνικό της συμφέρον και τα γεωπολιτικά της συμφέροντα. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε ποτέ να συμπλεύσουμε με τον κύριο Λαφαζάνη», κατέληξε η κυρία Γεννηματά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Λαφαζάνης: Στην Ελλάδα υπάρχει μία ιδιόμορφη δικτατορία του μνημονίου 

Γεννηματά: Μας χωρίζουν διαφορές στρατηγικού χαρακτήρα με τον Λαφαζάνη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ