Πανούσης: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές

«Δεν κατέβηκα στις εκλογές του 2015 με τη ΔΗΜΑΡ και δεν θα κατέβω και τώρα. Αυτό δεν έχει να κάνει με τον κ. Τσίπρα, τον οποίο εκτιμώ και θεωρώ ότι είναι πολιτικό κεφάλαιο, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί». Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, σχετικά με την πλατφόρμα «FeelSafe», που αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο και την ασφαλή χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Όταν ρωτήθηκε ο κ.Πανούσης, γιατί δεν θέλει να είναι υποψήφιος, υπογράμμισε: «Επαναλαμβάνω αυτό που σας είπα από την πρώτη ημέρα, γιατί με στήριξε ο πρωθυπουργός – και τον ευχαριστώ πάρα πολύ – ότι δεν είμαι κλασικός πολιτικός. Εχω την τεχνογνωσία και μια αίσθηση της κοινωνίας και προφανώς κάθε απόφασή μου έχει μία πολιτική βάση. Είχα δηλώσει, από την πρώτη στιγμή που είχα εκλεγεί βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, στους έξι μήνες ότι «δεν είμαι πολιτικός, είμαι δάσκαλος». Δεν κατέβηκα στις εκλογές του 2015 με τη ΔΗΜΑΡ. Δεν κατέβηκα και δεν θα κατέβω και τώρα στις εκλογές. Αυτό δεν έχει να κάνει με τον κ. Τσίπρα τον οποίο εκτιμώ και θεωρώ ότι είναι πολιτικό κεφάλαιο, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί. Είμαι στη διάθεση της Πολιτείας. Παραμένω στη διάθεση της Πολιτείας μετά τις εκλογές, με μια κυβέρνηση οποιασδήποτε μορφής».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισήμανε αμέσως μετά:«Σοβαρό κράτος προκύπτει μέσα από την Ιστορία. Εμείς είχαμε την ατυχία, την εποχή της αστικής ολοκλήρωσης των άλλων κρατών, να είμαστε υπό οθωμανική κυριαρχία και έτσι δεν περάσαμε στον Διαφωτισμό. Και δεν περάσαμε στην αστική ολοκλήρωση. Η Ιστορία μάς έχει τιμωρήσει ως χώρα, διότι αν σκεφτείτε ότι έχουμε 40 χρόνια Δημοκρατία, με όλα τα προβλήματά της -γιατί είχαμε προηγουμένως από κατοχή και εμφύλιο μέχρι δικτατορία- δεν είχαμε ως κοινωνία και ως Πολιτεία το χρόνο και την ευκαιρία να εμπεδώσουμε άλλες αξίες. Διάφορες αξίες και αρχές που είναι δεδομένες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ο κ. Πανούσης εξέφρασε την ελπίδα, ότι έκλεισε ένας πολιτικός κύκλος για την Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε:«Νομίζω ότι οι εκλογές αυτές θα είναι και το τέλος της μεταπολίτευσης. Θα αλλάξει ο πολιτικός χάρτης και πιστεύω να αλλάξουν και τα πολιτικά μυαλά όλων, διότι οι πολίτες παράγουν το πολιτικό σύστημα. Δεν αυτοπροσδιορίζεται το πολιτικό σύστημα. Αν εξακολουθήσουν να πιστεύουν ότι είμαστε μια ιδιόμορφη χώρα, με ιδιαίτερη σχέση, με ειδικές σχέσεις με το Θεό, με «Ζορμπαδισμό», νομίζω ότι θα πληρώσουμε πολύ ακριβά το τίμημα. Δεν αλλάζει η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, επειδή βγήκαν οι σοσιαλοδημοκράτες. Το κράτος λειτουργεί. Αυτό σημαίνει και ειδική σχέση των πολιτών με το κράτος».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε ακόμα:«Και οι πολίτες πρέπει να πιστεύουν στους θεσμούς. Εμείς κάνουμε αγώνα επτά μηνών για να δούμε ότι η Αστυνομία λειτουργεί. Πρέπει να καταλάβει ο πολίτης ότι αν παρανομεί, παρανομεί. Οτι δεν υπάρχει ισότητα στην παρανομία. Η ιστορία της ισότητας στην παρανομία να τελειώνει. Αν κάναμε σαράντα χρόνια να καταστρέψουμε τη δημοκρατία, ίσως μπορέσουμε σε λιγότερα χρόνια να τη φτιάξουμε. Πρέπει να αλλάξουμε. Αν θέλει ο καθένας να κρατάει τα κεκτημένα σε αυτή τη χώρα, έχουμε αποτύχει. Σε αυτή τη χώρα έχουμε συνομοσπονδία κρατιδίων. Κρατίδιο δικαστών, βουλευτών, συνδικαλιστών, πανεπιστημιακών. Ο καθένας θέλει να έχει το δικό του νόμο. Ο νόμος όμως είναι ένας».

Ολοκληρώνοντας ο κ.Πανούσης εξέφρασε την προσδοκία ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές.

 

Δείτε επίσης:

Σκουρλέτης: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ