Σκουρλέτης: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους

«Νομίζω ότι οι δυνάμεις του παλαιού δικομματισμού, και το έχουν αρχίσει ήδη από χθες, θέλουν ουσιαστικά να ξεπλύνουν τις βαριές πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση που βρέθηκε η χώρα δημιουργώντας συνθήκες συγκρότησης μιας οικουμενικής κυβέρνησης ή μιας ευρύτερης κυβέρνησης από όλες τις δυνάμεις που από διαφορετική αφετηρία και με διαφορετική οπτική ψηφίσαν την τελευταία συμφωνία. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη» τόνισε ο  υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον Realfm 97,8 ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε» να συγκυβερνήσουμε «με αυτούς οι οποίοι ήταν βουτηγμένοι μέσα στη διαπλοκή, γι’ αυτούς οι οποίοι ευθύνονται για τα αδιέξοδα της χώρας γι’ αυτούς που μας ανάγκασαν να διαπραγματευτούμε από πολύ δύσκολες θέσεις».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν ο αποκλεισμός για τον οποίο έκανε λόγο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αφορά μόνο στο ΠΑΣΟΚ ή και στο Ποτάμι απάντησε: «Το Ποτάμι, που αυτή τη στιγμή είναι ένα καινούργιο κόμμα, μέσα από τις τοποθετήσεις του όλο αυτό το 7μηνο έδειξε ότι κουβαλάει πολλές από τις αμαρτίες των δύο άλλων κομμάτων. Ήταν θα έλεγα μια προσπάθεια ενός αποτυχημένου λίφτινγκ των δυνάμεων του παλιού δικομματισμού» επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης, συμπληρώνοντας:

«Δεν μπορούμε να γίνουμε εμείς το πλυντήριο των πολιτικών αμαρτιών και ευθυνών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι πιθανό να μην βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε:

«Δεν τις γνωρίζω αυτές τις πληροφορίες που λέτε. Τις άκουσα. Ο κ. Τσακαλώτος μέχρι χθες έλειπε σε κάποιες διακοπές, άρα θα ήθελα να κουβέντιαζα μαζί του για να μπορώ να σχολιάσω», είπε.

«Θα έλεγα ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ