Ο Δένδιας ζητά τα κείμενα του μνημονίου

Ο Νίκος Δένδιας υπέβαλε αίτημα κατάθεσης των εγγράφων των τελικών κειμένων της Χρηματοδοτικής Σύμβασης και του Μνημονίου προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής της Β΄ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλε σήμερα στη Βουλή αίτημα κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Δένδιας ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων τα τελικά και υπογεγραμμένα από τα συμβαλλόμενα μέρη κείμενα της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, του Μνημονίου Συνεννόησης, τα παραρτήματα και τα τυχόν περαιτέρω συνοδευτικά τους έγγραφα, στα αγγλικά και ελληνικά.

Ολόκληρη η επιστολή του Νίκου Δένδια:

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς: κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Κατάθεση στη Βουλή της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης με τον ESM και του Μνημονίου Συνεννόησης (ESM)

Με το άρθρο 3 παρ. Α΄ του ν.4336/2015 «Συνταξιοδοτικές διατάξεις – Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης», που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής στις 14.08.2015 και δημοσιεύθηκε αυθημερόν στην ΕτΚ (Α΄ 94/14.08.2015), χορηγήθηκε, μεταξύ άλλων, προς τον Υπουργό Οικονοµικών η εξουσιοδότηση να υπογράψει, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δηµοσίου, τη Σύµβαση Χρηµατοδοτικής Διευκόλυνσης (F.A.F.A.) µε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισµό Στήριξης (ESM), τη Συµφωνία Δηµοσιονοµικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθµίσεων (Ελλάδα – Μνημόνιο Συνεννόησης για το τριετές πρόγραμμα του ΕΜΣ), καθώς και τα παραρτήµατά τους, τα σχέδια των οποίων κυρώθηκαν με τον ανωτέρω νόμο (αρ.3 παρ. Β΄ και Γ΄) και τις τυχόν αναγκαίες τροποποιήσεις, διευκρινήσεις και συµπληρώσεις επί των σχεδίων αυτών και κάθε άλλο αναγκαίο έγγραφο σχετικό µε τις συµβάσεις αυτές.

Ακολούθως, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την Πέμπτη, 20.08.2015 ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «η υπογραφή της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ Ελληνικής Δημοκρατίας και Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας έλαβε χώρα χθες, 19.08.2015».

Κατόπιν τούτων,

παρακαλείται ο κ. Υπουργός,

να καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων σύμφωνα με το αρ.133 του Κανονισμού της τα τελικά και υπογεγραμμένα από τα συμβαλλόμενα μέρη κείμενα της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, του Μνημονίου Συνεννόησης, τα παραρτήματα και τα τυχόν περαιτέρω συνοδευτικά αυτών έγγραφα, στα αγγλικά και ελληνικά.

Ο αιτών βουλευτής

Νίκος Δένδιας

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα… έριξε τα ποσοστά της Μέρκελ

Καμμένος: Γρήγορα στις εκλογές για να συνεχίσει η κυβέρνηση της το έργο της – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ