Βαρουφάκης: Δεν θα πάω στο κόμμα του Λαφαζάνη, αλλά…

«Για τον Αλέξη Τσίπρα πιστεύει ότι έχει πέσει θύμα των συμβούλων του και του εγώ του και έχει μετατραπεί σε έναν νέο Ντε Γκολ ή καλύτερα Μιτεράν» γράφει για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο δημοσιογράφος Andrew Anthony σε συνέντευξη – αφιέρωμα του περιοδικού Observer στον πρώην υπουργό Οικονομικών.

O δημοσιογράφος συνάντησε τον κ. Βαρουφάκη και τη σύζυγό του στο εξοχικό τους στην Αίγινα ενώ λόγω  των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων η συνέντευξη συνεχίστηκε μέσω e-mail με τον Γιάνη Βαρουφάκη να σχολιάζει:

«O Τσίπρας πήρε τη νύχτα του δημοψηφίσματος, όχι μόνο την απόφαση να παραδοθεί στην τρόικα αλλά να εφαρμόσει τους κανόνες της παράδοσης, με την σκέψη οτι είναι προτιμότερο να τους εφαρμόσουμε εμείς παρά να τους αφήσουμε στα πιόνια της Τρόικα στην Ελλάδα που δεν θα φέρουν αντιρρήσεις».

Για το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνει ότι «δεν θα συμμετέχω αλλά δεν θα του επιτίθεμαι κιόλας.»

Δηλώνει ακόμα ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει άμεσα στην ακαδημαϊκή του ζωή ενώ όταν απαντά  οτι «μέλος κυβέρνησης μπορεί να ξαναείμαι», η σύζυγος του παρεμβαίνει λέγοντας «εξαρτάται από την κυβέρνηση». 

Πηγή: theguardian.com

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε μου είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει θέση στο ευρώ

Βαρουφάκης: Προδώσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ