Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε μου είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία θέση στην Ευρωζώνη

Ο Σόιμπλε ήθελε να θυσιάσει την Ελλάδα, για να επιτύχει το σχέδιο του για τη δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρώπης, χωρίς να έχει την εξουσιοδότηση της Μέρκελ για ένα Grexit, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που έδωσε στον Γερμανό σκηνοθέτη ταινιών ντοκιμαντέρ, Στέφαν Λάμπι, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

«Για να το διατυπώσω σύντομα, ο Σόιμπλε θέλει μία πιο στενή πολιτική ένωση (της Ευρώπης), στην οποία ένας Ευρωπαίος θησαυροφύλακας θα έχει ως υπουργός Οικονομικών δικαίωμα βέτο στους εθνικούς προϋπολογισμούς. Τη νομιμοποίησή του θα την αντλούσε από την Κομισιόν ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αλλά χρειάζεται για το σχέδιο αυτό το Grexit, ώστε να υπάρχει μεγάλος φόβος, κυρίως στους Γάλλους», είπε ο Βαρουφάκης, προσθέτοντας: «Η Ελλάδα έπρεπε να θυσιασθεί για να επιτύχει (ο Σόιμπλε) το σχέδιό του, μίας δημοσιονομικής ένωσης».

«Κατά τη δεύτερη επίσκεψή μου στο Βερολίνο τον Μάρτιο διαπίστωσα ότι ο Σόιμπλε σχεδιάζει το Grexit. Κατά την άποψή του, η Ελλάδα δεν μπορεί να μεταρρυθμισθεί. Ήθελε να μετατρέψει τη χώρα σε μία χώρα που θα θυσιαζόταν. Αυτό μου το είπε κατά πρόσωπο».

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Προδώσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού

Bild: Η Μέρκελ ελπίζει σε περισσότερη σταθερότητα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ