Μεϊμαράκης: Οφείλουμε να βρούμε λύσεις – BINTEO

Την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και την Ζωή Κωνσταντοπούλου εξέφρασε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. 

“Θέλω να επισκεφτώ και την πρόεδρο της βουλής να τη ρωτήσω για τη δύναμη των κομμάτων, να την παροτρύνω να κάνει μια συνάντηση και αυτή με τους αρχηγούς των κομμάτων να δούμε αν μπορούμε να βρούμε μια ουσιαστική λύση ώστε να αποφύγουμε όλα αυτά αρνητικά που μπορεί να προκαλέσει για  πάρα πολύ χρόνο η εκλογική διαδικασία που δεν βοηθάει σε τίποτα” είπε.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων εκπροσωπούν το σύνολο των βουλευτών τους, αλλά αυτή τη στιγμή και οι βουλευτές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τον λόγο και να εκφρασθούν δημοσίως.  “Επειδή είναι ένα πρωτόγνωρο σκηνικό θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να εκφραστούν δημοσίως. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να βρούμε μια λύση. Δεν είναι πρόσκληση σε αποστασία, είναι ένα στοίχημα με τις ευθύνες μας για το μέλλον του τόπου. Οφείλουμε με πολλή σύνεση, ψυχραιμία σοβαρότητα, να ψάξουμε να βρούμε αυτές τις λύσεις”.

Για τις δηλώσεις του σχετικά με το ενδεχόμενο οι εκλογές να εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα ανέφερε: “Κάλεσα τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε αυτά, να εξηγήσει πειστικά γιατί δεν πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης και γιατί φεύγει και παραιτείται. Στις προθέσεις μου είναι να τον καλέσω στο γραφείο μου να τον ρωτήσω και να συζητήσω μαζί του τόσο το ενδεχόμενο για το σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα βουλή όσο και τι προτίθεται να κάνει μετά τις εκλογές εφόσον είναι δεύτερος”. 

Ερωτηθείς με ποιον πρωθυπουργό θα μπορούσε να συγκροτηθεί μια τέτοια κυβέρνηση είπε ότι μπορούμε να το συζητήσουμε, όμως πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο. Για τον κ. Δραγασάκη σημείωσε: “Είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι σοβαρός άνθρωπος, μπορεί να τον εμπιστευτεί η πλειοψηφία της βουλής και της κοινωνίας, γνωρίζει τα οικονομικά και είναι συνεργάσιμος άνθρωπος. Αν δεν τον εμπιστεύεται ο κ. Τσίπρας και θέλει κάποιον άλλον να προτείνει θα τον καλέσω να μου πει”. 

“Να επισημάνω στην κυβέρνηση μην ξεχνά ότι είναι ότι είναι υπηρεσιακή από χθες. Να προσέξει πάρα πολύ, είναι στο μικροσκόπιο όλων  μας. Και ταυτόχρονα θα διερευνήσουμε ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί αυτή η κίνηση και αν υπάρχει και διαπλοκή από πίσω”, πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Δείτε επίσης:

Μεϊμαράκης: Θα προσκαλέσω τον Τσίπρα στο γραφείο μου – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ