ΝΔ: Ασκήσεις επί χάρτου

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Εκνευρισμός επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση από την «αλλοπρόσαλλη», όπως την χαρακτηρίζουν, στάση της κυβέρνησης. Στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλησαν να σχολιάσουν το νέο σενάριο που διέρρευσε το Μαξίμου περί κλεισίματος της Βουλής και λειτουργίας θερινών τμημάτων. 

«Ας αποφασίσουν και ας μας πουν», έλεγε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συνεργάτες του σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, δείχνοντας την έντονη δυσαρέσκεια του για την συνεχή αναποφασιστικότητα του πρωθυπουργού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά πως η πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη η χώρα για την ομαλοποίηση της οικονομίας δεν λύνεται με κανένα από τα σενάρια που διαρρέει το Μαξίμου. 

«Καθημερινά αλλάζουν στάση. Από την ψήφο εμπιστοσύνης, στις πρόωρες εκλογές και από εκεί στα θερινά τμήματα. Με διαρροές δεν γίνεται πολιτική. Ας αποφασίσουν τι θέλουν για να απαντήσουμε και εμείς υπεύθυνα», σημείωναν συνομιλητές του προέδρου του κόμματος. 

Στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι όμηρος των εσωκομματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η χώρα που ζούμε λέγεται Ελλάδα και δεν είναι Συριζιστάν», είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος και πρόσθεσε «θα πρέπει να καταλάβει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός και θα πρέπει κάποια στιγμή να κυβερνήσει». 

Το ένα μετά το άλλο τα «γαλάζια» κορυφαία στελέχη ξιφουλκούν προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού. «Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ζούμε ένα θέατρο παραλόγου. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχει φτάσει ο κόσμος στο αμήν. Την ώρα που μας περιμένει μια απίστευτη φοροκαταιγίδα, ο δημόσιος διάλογος εξαντλείται στο εάν κάποιος ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα ή εάν είναι προεδρικός και στηρίζει τον κ. Τσίπρα», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον 9.84. 

Στη ΝΔ ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα, τόσο για τις εκλογές, όσο και για την στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση κατά την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες και εξετάζουν την στρατηγική που θα ακολουθήσει η παράταξη το επόμενο κρίσιμο διάστημα. 

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αμέσως μόλις η κυβέρνηση ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της. Ο κ. Μεϊμαρακης αναμένεται να συγκαλέσει τις επόμενες ημέρες το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος και εφ΄ όσον τεθεί από τον κ. Τσίπρα θέμα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης (όπως προέβλεπε το αρχικό σενάριο), τότε θα συγκαλέσει και την κοινοβουλευτική ομάδα.

 

 

 Πηγή:real.gr

 

Διαβάστε επίσης

Το Μαξίμου αμφιταλαντεύεται για ψήφο εμπιστοσύνης και εκλογές

Βρυξέλλες: Συνεδριάζουν για την εκταμίευση της πρώτης δόσης

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ