Ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Το διακύβευμα της σημερινής διαδικασίας έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία επί της συμφωνίας.

Τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ευθύνη όλων μας να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα του τόπου και του λαού να επιβιώσει για να συνεχίσει να μάχεται». «Αυτή είναι τούτη την ώρα η μέγιστη εθνική και κοινωνική ευθύνη που μας βαραίνει όλους και αναλογεί στον καθένα και την καθεμιά, πρωτίστως βέβαια στην κυβέρνηση και τους βουλευτές που τη στηρίζουν», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι όλοι γνωρίζουν και πρώτος ο ίδιος ότι «από τις 25 Γενάρη κάποιοι τόσο εντός της χώρας όσο και εκτός, επιδίωκαν και επιδιώκουν να ξεμπερδέψουν με αυτή την κυβέρνηση. Σήμερα δυστυχώς βρίσκουν απρόσμενους συμμάχους σε ορισμένους που με πρόσχημα την εναντίωση τους στη συμφωνία ταυτίζονται εξ αντικειμένου, δεν λέω εκ προθέσεως, με αυτές τις επιδιώξεις». «Σας καλώ όλους και όλες», σημείωσε, «να μην τους δώσετε αυτή την απρόσμενη ευκαιρία και κυρίως όλους μαζί να μη δώσουμε το πάτημα στους πιο ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης να εφαρμόσουν τον δεδηλωμένο σχεδιασμό τους να τορπιλίσουν αυτή τη συμφωνία, οδηγώντας τη χώρα όχι σε μία αλλά σε διαδοχικές δανειοδοτικές γέφυρες χωρίς δανειακή σύμβαση από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό». «Να μη δώσουμε το πάτημα δηλαδή σε όσους δεν έχουν άλλον στόχο παρά την τιμωρία της χώρας και του λαού μας επειδή διεκδίκησε με έντονο τρόπο, αλλά και επειδή φοβούνται ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί το δίκιο της», είπε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα της σημερινής διαδικασίας και σε αυτό θα κληθούμε όλοι να απαντήσουμε αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Το δίλημμα ήταν μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή

Τσίπρας σε Μεϊμαράκη: Ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά…

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ