Λυκούδης: Το Ποτάμι ψηφίζει τη νέα δανειακή σύμβαση

Το Ποτάμι ψηφίζει το νομοσχέδιο της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας που ισοδυναμεί με ναι στην Ευρώπη και παραμονή της χώρας στο ευρώ κι όχι στην χρεοκοπία της χώρας και την δραχμή, τόνισε ο ειδικός αγορητής Σπύρος Λυκούδης.

Στην ομιλία του ο βουλευτής της Α΄ Αθήνας επισήμανε ότι ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες κι έχει να διαλέξει μεταξύ δύο επιλογών:

– Την πανικόβλητη προσφυγή στις κάλπες με τις όποιες επιπτώσεις.

– Την ευρεία, πολύ διευρυμένη συνεννόηση όλων των δυνάμεων μέχρι να βγει η χώρα στο ξέφωτο για να μπορέσει να ξεκινήσει η ανάπτυξη.

Ο Σπύρος Λυκούδης ανέφερε ότι με το μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φθάνουμε σε σημαντικό ορόσημο στην μεταπολιτευτική πορεία της χώρας. Η μέχρι σήμερα πορεία της συγκυβέρνησης οδηγεί σε οκτώ συμπεράσματα:

1) Η αντιμνημονιακή απάτη κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος, και αναδείχθηκε σε κίβδηλη, ψευδής, επιζήμια ακόμα και για τα εθνικά μας συμφέροντα, το τίμημα της οποίας καλούνται και πάλι να πληρώσουν τα πιο αδύνατα κοινωνικά στρώματα.

2) Δεν υπήρχε άλλος δρόμος πιο εφικτός, παρά μόνον στην φαντασία των ιθυνόντων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που τελικά οδήγησε στην απομόνωση της χώρας.

3) Η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της χώρας με τους εταίρους, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια επικοινωνιακή φούσκα που έσκασε με ιδιαίτερο πάταγο.

4) Η κυβέρνηση αντιμετώπισε τους εταίρους ως εχθρούς και γι’ αυτό ακολούθησε μια αλλοπρόσαλλη τακτική, με συνέπεια να οδηγηθεί η οικονομία σε πλήρη ασφυξία.

5) Επιδιώκεται η μετάθεση των ευθυνών εκτός συνόρων, σε κάποιους εκ των εταίρων, με τον πρωθυπουργό να καλλιεργεί τον μύθο του θύματος. Όμως, το θύμα δεν είναι ο κ. Τσίπρας αλλά ο ελληνικός λαός που έπεσε θύμα των πυροτεχνημάτων του κ Τσίπρα. Η τακτική που ακολούθησαν ισοδυναμεί με νηπιακή πολιτική σκέψη που μπορεί να προκαλέσει καταστροφές ολκής και κυρίως στα εθνικά μας θέματα. Κατά συνέπεια, δεν μπορούμε να χειροκροτούμε τον κ. Τσίπρα επειδή αντιλήφθηκε την ύστατη ώρα την αυταπάτη του.

6) Ο κ. Τσίπρας εκβιάστηκε και τελικά υπέκυψε. Κανείς μας δεν ένιωσε υπερήφανα από την συμπεριφορά των εταίρων, αλλά αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπεκφυγή.

7) Η κυβέρνηση έχει αριστερό πρόσημο και πρόσωπο. Αρίστευσε στην προπαγάνδα και την αναπαλαίωση του πολιτικού συστήματος. Ωστόσο, η Αριστερά έχει ηθικό πλεονέκτημα και είναι αυτό που απέκτησε μετά από χρόνιους αγώνες.

8) Η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια μιας χώρας μετριέται με τις επιτυχίες σ δύσκολους καιρούς και όχι με το πινάκιον της επαιτείας.

Ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι τα πρόσφατα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα κι αυτό γιατί οι δυνάμεις δεν ασκούν το πατριωτικό τους καθήκον.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σπύρος Λυκούδης κατήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης με την ταυτόχρονη προετοιμασία της για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, χωρίς να ενδιαφέρεται και να υπολογίζει τις επιπτώσεις από αυτήν την επιλογή της σε βάρος των πολιτών και ειδικότερα κατά κύριο λόγο των ασθενών στρωμάτων.

Ο Σπύρος Λυκούδης υπογράμμισε ότι η επιλογή αυτή του κ. Τσίπρα δεν θα προσφέρει τίποτα για να βγάλει την χώρα από τα αδιέξοδα, ενώ παράλληλα θα επιδεινώσει την κατάσταση για τα ασθενή κυρίως κοινωνικά στρώματα. 

 

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Ανατολή στη Βουλή…

Μάρκου: “Στη γαλαρία το ροχαλητό πάει σύννεφο”

Λαφαζάνης: Δεν ξέρω αν πρέπει να λυπηθώ ή να ντραπώ – ΒΙΝΤΕΟ

Ποια βουλευτής πήγε στη Βουλή φορώντας μπλούζα με μολότοφ; – ΦΩΤΟ

Μηταράκης για Κωνσταντοπούλου: Δεν χρειάζεται πρόταση μομφής… φεύγεις μόνη σου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ