Δραγασάκης: Δεν υπάρχει καλό μνημόνιο – ΒΙΝΤΕΟ

«Οι κίνδυνοι χωρίς συμφωνία είναι μεγάλοι. Αν υπάρξει όποια απόκλιση από τη συμφωνία που κάναμε, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για όλους. Θα είναι ένα παγκόσμιο γεγονός. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα υπονομεύσει κανείς όλη αυτή την προσπάθεια» τονίζει ο Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξη του στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διαφωνίες στη Γερμανία, υποστήριξε επίσης, ότι «ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Εμείς ξέρουμε ότι οι κανόνες ήταν εξαρχής η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς και ότι αυτή η συμφωνία που θα προκύψει, θα είναι η βάση όλων».

Ο Δραγασάκης, είπε ακόμη ότι «δεν υπάρχει καλό Μνημόνιο, καθότι πρόκειται για μια μορφή επιβολής πολιτικής. Για λόγους που θα εξηγήσουμε φτάσαμε σε μια τιμωρητική λογική και έχουμε αυτή τη συμφωνία».

«Τα θετικά είναι ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος ενός Grexit όλο και περισσότερο, εξασφαλίζονται πόροι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών  και ότι αυτή η συμφωνία με τα αρνητικά που έχει και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι γέφυρα από τη λιτότητα στην ανάπτυξη. Δημιουργείται ένα καλύτερο πλαίσιο» υποστήριξε ο ίδιος.

Παραδέχτηκε πως υπάρχουν σκληρά μέτρα που πλήττουν τους αγρότες, τους νησιώτες, τους επαγγελματίες και τους πολίτες συνολικά, ωστόσο μίλησε για προσπάθειες και συνεχείς συζητήσεις για να δημιουργηθούν αντισταθμιστικά.

Αποκάλυψε δε, πώς ήδη για τα αγροτικά ετοιμάζεται ένα μεγάλο πρόγραμμα που αισιοδοξούμε πως θα εγκριθεί.

Αναφερόμενος στο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαβεβαίωσε ότι ο έλεγχος των ιδιωτικοποιήσεων θα βρίσκεται σε ελληνικά χέρια και  επανέλαβε ότι η συμφωνία δεν μας υποχρεώνει να ιδιωτικοποιήσουμε, αλλά αντίθετα, να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία.

Τέλος, ο Γιάννης Δραγασάκης, παραδέχθηκε ότι η συμφωνία παρουσιάζει αντίφαση με τις προεκλογικές εξαγγελίες και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

 Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Τσακαλώτος και Σταθάκης ενημέρωσαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία

Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου: Οι αυτοκράτορες τελείωσαν – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ