Ποτάμι: Κακή η συμφωνία, αλλά προέχει να κρατηθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης

Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές είναι «χειρότερη από αυτήν που μπορούσε να πετύχει η χώρα πριν 2 ή 3 μήνες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Ωστόσο, τονίζει ότι «αυτό που προέχει είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης» και καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να εγκαταλείψει τις εφηβικές συμπεριφορές (”δεν θέλω, αλλά τι να κάνω;”) και να υπερασπιστεί τη συμφωνία που ο ίδιος φέρνει».

Το Ποτάμι αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Όχι στο πρόγραμμα «γέφυρα» – ναι στις καθαρές συμφωνίες.

Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές μας, δεν είναι αυτή που θέλουμε. Αντιθέτως, είναι μια συμφωνία χειρότερη από αυτήν που μπορούσε να πετύχει η χώρα πριν 2 ή 3 μήνες. Όμως, το Ποτάμι από τον Φεβρουάριο χωρίς μισόλογα είχε πει, ότι αυτό που προέχει είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης. Αυτό λέμε και τώρα. Δεν συμφωνούμε στις παρασκηνιακές προσπάθειες ξένων, αλλά και ντόπιων «κύκλων» που θέλουν να αναβληθεί η συμφωνία και αντί αυτής να υπάρξει δάνειο «γέφυρα» μόνο για τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες. Η αβεβαιότητα πρέπει επιτέλους να τελειώσει.

Έχουμε επίγνωση ότι η αμφιταλάντευση του κ.Τσίπρα όλους αυτούς τους μήνες κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας. Έχουμε επίγνωση ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι ικανή να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Έχουμε επίγνωση ότι τα Μνημόνια αν δεν συνοδευτούν από μεταρρυθμίσεις οδηγούν σε νέα αδιέξοδα. Κυρίως, όμως, έχουμε επίγνωση ότι η χώρα δεν έχει μέλλον εκτός Ευρώπης.

Καλούμε, λοιπόν, τον κ.Τσίπρα να εγκαταλείψει τις εφηβικές συμπεριφορές (“δεν θέλω αλλά τι να κάνω;”) και να υπερασπιστεί την συμφωνία που ο ίδιος φέρνει. Η χώρα έχει μπροστά της ένα δύσκολο φθινόπωρο και ελπίζουμε όλοι να φερθούν με υπευθυνότητα».

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Τι κερδίζει η χώρα από τη συμφωνία σε σύγκριση με τα μέτρα της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ