Τσίπρας: Όποιος νομίζει ότι μια άλλη κυβέρνηση θα έφερνε καλύτερη συμφωνία να το πει ανοιχτά

Πήραμε την απόφαση για επώδυνο συμβιβασμό με την προσοχή μας στραμμένη στα λαϊκά συμφέροντα και τα συμφέροντα της οικονομίας και όχι κοιτάζοντας προς το εσωτερικό του κόμματος, ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

“Αν κάποιος νομίζει ότι θα μπορούσε να φέρει μια άλλη κυβέρνηση, μια καλύτερη συμφωνία, δεν έχει παρά να το πει ανοιχτά και να εξηγήσει με ποιους όρους και γιατί δεν επετεύχθη”, τόνισε.

“Αν κάποιος νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του εγκατέλειψε μια καλύτερη προοπτική για τον λαό να διατυπώσει και να τεκμηριώσει αυτή την άποψη. Όποιος θεώρει ότι αυτή η συμφωνία είναι το χειρότερο από τα τρία μνημόνια κι αυτό πρέπει να εξηγηθεί, με επιχειρήματα. Κάποιοι λένε ότι ήταν εντολή για ρήξη και ναι στη δραχμή. Αυτό δεν ισχύει. Αν αυτή ήταν η άποψη έπρεπε να την πούμε στον ελληνικό λαό. Δεν έλεγαν αυτά οι ανακοινώσεις της πολιτικής γραμματείας του κόμματος, ούτε τα στελέχη του κόμματος σε δηλώσεις. Εγώ έκανα πόλεμο σε όσους προσπάθησαν να ταυτίσουν το “Όχι” στο δημοψήφισμα με έξοδο από το ευρώ. Θα ήταν ευχής έργον αν αυτές οι θεωρίες περιορίζονταν σήμερα στους συντηρητικούς κύκλους της Γερμανίας. Εγώ ο ίδιος είπα ότι η εντολή που ζητάω είναι για διαπραγμάτευση για να φέρω καλύτερη συμφωνία σε 48 ώρες. Δεν έκανε κανείς κριτική τότε” συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

“Αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, και τις θέτουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής. Επιλέξαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, φτάσαμε στο όριο της ρήξης, έχοντας στο μυαλό μας το πως θα φτάσουμε σε καλύτερη συμφωνία, να κερδίσουμε χρόνο, να ανασυνταχθούμε και όχι να οδηγήσουμε ανεπίστρεπτα τη χώρα σε μια οικονομική καταστροφή. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, καμία καλύτερη εναλλακτική λύση” πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

 

Τσίπρας: Όποιος δεν παραδέχεται τι θα σήμαινε έξοδος από το ευρώ, απλά εθελοτυφλεί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ