Μητρόπουλος: Η σφοδρότητα των μέτρων οφείλεται και στον Βαρουφάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Αλέξης Μητρόπουλος, υποστήριξε ότι «από ένα σημείο και μετά ο κ. Βαρουφάκης “με την αμετροέπειά του, με την αφέλειά του, με τον ζήλο του να αναδείξει περισσότερο τις ιδέες του φαίνεται ότι έβλαψε το ελληνικό ζήτημα».

Μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινό MEGA” “Είτε λειτούργησε ατομικώς είτε λειτούργησε επικοινωνώντας ή κοινωνώντας το σχέδιό του στον Πρωθυπουργό ή σε άλλους φαίνεται ότι ήξερε τις προθέσεις του ο Σόιμπλε και δανειστές με συνέπεια τη σφοδρότητα των μέτρων να την υποστούμε και από αυτό το σχέδιο… φαίνεται ότι αυτά που λέει τα είχε εκμυστηρευτεί ή τα είχε εκφράσεις ως απειλή, ως ένα από τα σχέδιά του”, ανέφερε.

Ο κ. Μητρόπουλος εκτίμησε, ωστόσο, ότι ο Πρωθυπουργός “δεν πρέπει να ήταν κοινωνός αυτών των παιδαριωδών, των αφελών, των επικίνδυνων φάσεων αυτού του σχεδίου”. Πάντως, δεν απέδωσε δόλο στον πρώην υπουργό Οικονομικών, κάνοντας λόγο για “περιπέτειες θεωρητικές, αρκετά παιδαριώδεις, αρκούντως αφελείς”. “Περισσότερο θεωρώ ότι αφορά ονειροπαρμένους και αφελείς και λιγότερο ανθρώπους που λειτουργούσαν με δόλο και σχέδιο, διότι έπρεπε να ξέρει, φοβούμαι ότι και πολλοί άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, φοβούμαι και η δική μας, έχουν δεσμευτεί γραπτά ότι και να φύγουμε από το ευρώ θα πληρωθεί κανονικά και εντόκως και εγκαίρως το χρέος μας”, σημείωσε.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Κατσέλη: Aίτημα στον ΕSM για προκαταβολή κεφαλαίων 10 δισ ευρώ

Ανακεφαλαιοποίηση χωρίς “κούρεμα” καταθέσεων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ