Πανούσης για Βαρουφάκη: Χρήζουν δικαστικής διερεύνησης τα όσα ακούγονται – ΒΙΝΤΕΟ

Άγνοια για την ύπαρξη plan B του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, δήλωσε ότι έχει ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.  «Ζούμε σε αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Δεν ζούμε σε λαϊκή δημοκρατία. ‘Έχουμε Σύνταγμα και νόμους, μέχρι να αλλάξουν όλα αυτά, αυτά  έχουμε και αυτά πρέπει να τηρούνται γιατί μερικοί πολιτικοί παίζουν στο όριο υπονόμευσης της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού, της λειτουργίας των κομμάτων, των σχέσεων με τις φίλες χώρες, όλο αυτό που θα ήταν το κεφάλαιο περί προσβολής του πολιτεύματος.  Για να μη μιλήσω για εσχάτη προδοσία…» τόνισε ο κ. Πανούσης.

«Όλα αυτά περί νομίσματος, περί ανασφάλειας του κόσμου, ότι ξαφνικά θα ανοίξει και θα δει άλλα πράγματα στο βιβλιάριό του, όλα αυτά δεν είναι απλώς προσωπικά δεδομένα  ή ευθύνη υπουργών, είναι έμμεση υπονόμευση της δημοκρατίας» σημείωσε. «Αισθάνεται κανείς ότι μερικοί έχουν καθιερώσει από μόνοι τους λαϊκή δημοκρατία».

Ερωτηθείς εάν ότι όλα αυτά περί plan b του κ. Βαρουφάκη χρήζουν δικαστικής διερεύνησης είπε: «Προφανώς χρήζουν. Αλλά αυτά πράγματα αργούν. Το πρώτο στάδιο είναι η πολιτική απαξία και απαξίωση».

«Έτσι όπως καίει τον εαυτό του σε μεγάλο βαθμό ο Βαρουφάκης, είναι σαν να είχε σχέδιο, έχει σχέδιο και δείχνει σχέδιο. Η διαφορά ανάμεσα στο σχέδιο και στον δόλο δεν είναι και πολύ ευδιάκριτη» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ απέκλεισε την οποιαδήποτε ανάμειξη του Πρωθυπουργού στους συγκεκριμένους σχεδιασμούς.  «Ο Βαρουφάκης παίζει ένα παιχνίδι και έχει ένα ρόλο» σημείωσε.

Ο κ. Πανούσης άσκησε σκληρή κριτική και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι έχει μια «τάση να επεκτείνεται έξω από τις αρμοδιότητές της ή να τις τραβάει στα άκρα παίζοντας ρόλο οιονεί Προέδρου Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργού Δημοσίας Τάξης. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό».

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Να παρέμβει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τον Βαρουφάκη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ