Δικαστική έρευνα για Βαρουφάκη και στο βάθος η εξεταστική

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες βλέπουν στη ΝΔ για τον Γιάνη Βαρουφάκη, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι σχεδίαζε, μαζί με ειδική ομάδα συνεργατών, την ομαδική υποκλοπή των στοιχείων όλων των φορολογουμένων, προκειμένου να ετοιμάσει τη μετάβαση της χώρας στη «νέα δραχμή».

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, οι απαντήσεις που έχει δώσει έως τώρα ο κ. Βαρουφάκης κάθε άλλο παρά πειστικές είναι και στη ΝΔ παρατηρούν με προσοχή τη «σιωπή» του Μεγάρου Μαξίμου για αυτές τις αποκαλύψεις, στις οποίες ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται να επιμένει πως ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος από την πρώτη στιγμή.

Στη χθεσινή ανακοίνωση από τη ΝΔ δεν γίνεται ειδική αναφορά στον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει συνολικά τα ερωτήματα προς την κυβέρνηση για το τι πραγματικά συζητήθηκε τους πρώτους 6 μήνες της διακυβέρνησης Τσίπρα ως εναλλακτικό σχέδιο για τη χώρα και πότε εγκαταλείφθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στη Λ. Συγγρού θα γίνει ειδική σύσκεψη σήμερα, προκειμένου να αποφασιστεί πώς θα κινηθεί η ΝΔ σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ακόμη και σε σχέση με την εν εξελίξει εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια και είναι ισχυρή η πιθανότητα να ζητηθεί επισήμως δικαστική έρευνα για τον πρώην υπουργό των Οικονομικών που εβδομάδες τώρα μιλάει για «σχέδια Β» που γίνονταν επί των ημερών του και πάντα σε γνώση, όπως υποστηρίζει, του κ. Τσίπρα ακόμη και πριν από την τοποθέτησή του στην οδό Νίκης.

Στη σύσκεψη θα μετέχουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο εκπρόσωπος Κώστας Καραγκούνης, ο γραμματέας Ανδρέας Παπαμιμίκος και άλλα στελέχη του κόμματος.

Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη υπενθύμιζαν στο Real.gr ότι στην τελευταία ομιλία του στη Bουλή ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ρωτήσει τον πρωθυπουργό αν όντως όσοι «φλερτάρουν» με τη δραχμή βρίσκονται εκτός της αίθουσ��ς και εάν τελικά το σχέδιο για Grexit έχει οριστικά φύγει από το τραπέζι των συζητήσεων ή μόνο έχει «παγώσει».

«Είχε κάνει το υπουργείο “γιάφκα” της δραχμής, τελικά είναι πιο επικίνδυνος για τον Τσίπρα εκτός κυβέρνησης» έλεγε στο Real.gr κορυφαίο «γαλάζιο» στέλεχος, εκτιμώντας ότι πλέον μόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπορεί να διαλύσει τα όποια σενάρια τρόμου προκαλούν οι λεπτομέρειες του σχεδίου Βαρουφάκη:

Γνώριζε ο πρωθυπουργός; Σταμάτησε ο ίδιος και πότε τον υπουργό του; Υπάρχουν άλλα στελέχη εντός της κυβέρνησης που είχαν γνώση του σχεδίου Βαρουφάκη; Σχετίζεται αυτό το σχέδιο με τα σενάρια για «μπλόκο» στο Νομισματοκοπείο, στη διάρκεια της μετάβασης της χώρας στη δραχμή;

Ήδη βουλευτές της ΝΔ, όπως οι Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης και Ντόρα Μπακογιάννη μιλούν ανοιχτά για ενδεχόμενο δόλο του πρώην υπουργού και ζητούν από τη δικαιοσύνη να παρέμβει, προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην περίεργη αυτή υπόθεση, θέτοντας κάποιοι εξ’ αυτών και ζήτημα για τον ίδιο τον πρωθυπουργό που, όπως λένε, είτε γνώριζε, είτε είχε χάσει κάθε έλεγχο του υπουργού, με τον οποίο συνομιλούσε δεκάδες φορές μέσα στο 24ωρο.

Περιμένοντας, πάντως, στη ΝΔ το ξεκαθάρισμα που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγουν να μιλήσουν επισήμως και ευθέως για ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα, εκτιμώντας πως θα είναι οι ίδιες οι εξελίξεις που θα δώσουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα για την περίπτωση Βαρουφάκη.

ΠΗΓΗ: Real.gr

Διαβάστε επίσης

Μπακογιάννη για Βαρουφάκη: Μήπως ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ