ΠΑΣΟΚ: Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί πια να σιωπά

Ανακοίνωση με αφορμή την αποκάλυψη του Plan Β και το σχέδιο για Grexit που είδε το φως της δημοσιότητας εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, καλώντας τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να τοποθετηθεί.

«Με τα σημερινά δημοσιεύματα της Καθημερινής, έρχονται στο φως πρόσθετες και ιδιαίτερα ανησυχητικές πληροφορίες για την προετοιμασία και υλοποίηση του Plan B και του σχεδίου για το Grexit», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι με εντολή Τσίπρα και εκτέλεση Βαρουφάκη, υπήρξε ένας εφιαλτικός σχεδιασμός, καθώς και ενδεχόμενη συνέργεια σε ποινικά κολάσιμες πράξεις σχετικά με το νόμισμα και την οικονομία της χώρας, με αδίστακτες μεθοδεύσεις. Μπροστά τους τα σχέδια Λαφαζάνη για εισβολή στο Νομισματοκοπείο ωχριούν».

«Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση της Κυβέρνησης, αλλά και την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί πια να σιωπά, ούτε να κρύβεται πίσω από πράξεις ή παραλείψεις Υπουργών και συνεργατών του, τους οποίους λίγους μήνες πριν τους χαρακτήριζε «σημαντικό κεφάλαιο» της διαπραγμάτευσης. Οφείλει να απαντήσει ευθέως και με ειλικρίνεια στην ερώτηση της Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και να ενημερώσει τη Βουλή και το λαό, για το ποιοι ήταν οι σχεδιασμοί αυτοί, αν υπήρξαν πράγματι προπαρασκευαστικές πράξεις, αν είχε αρχίσει να εκτελείται το εν λόγω σχέδιο και τελικά με ποίου εντολή αυτό εκπονήθηκε. Οφείλει, τέλος, να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα, γιατί οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Γιάνη σε πιάσαμε

Ο Νίκος Χατζηνικολάου για το παρασκήνιο των μετακινήσεων της τρόικας στην Αθήνα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ