Κωνσταντοπούλου: Διαλεγόμαστε με κακόπιστους αντισυμβαλλόμενους – ΒΙΝΤΕΟ

«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον εκβιασμό , κανείς δεν μπορεί να τον συγκαλύψει ή να τον καλλωπίσει και κανείς δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι τα προωθούμενα με τη διαδικασία του υπερκατεπείγοντος αποτελούν αποτέλεσμα ελεύθερης βούλησης» είπε η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στην ομιλία της στη συζήτηση επί του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.  

Τα νομοθετήματα δεν αποτελούν πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία έχει δεσμευτεί για τα ακριβώς αντίθετα, τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου. «Οι λέξεις εκβιασμός, πραξικόπημα, συνθηκολόγηση παραπέμπουν στην εκτροπή που συντελείται στο πλαίσιο της Ε.Ε.  Είναι πρόδηλο ότι υπάρχουν δυνάμεις που προσπαθούν να καταστήσουν το μνημόνιο ευρωπαϊκό πλαίσιο». Το να ακυρώνεται η νομοθετική λειτουργία από εκπροσώπους διεθνών οργανισμών αποτελεί μη ανεκτό γεγονός, σημείωσε ενώ είπε :«ας μου επιτρέψετε να μην αποκαλέσω ξανά την τρόικα ως «θεσμούς».

Στη συνέχεια η κ. Κωνσταντοπούλου απευθύνθηκε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Τιμώ την ειλικρίνεια των λόγων του και των προθέσεών του και της πρόθεσής του ειδικά να δώσουμε μαζί όλες τις μάχες τις καλές και να τις κερδίσουμε. Όμως ταυτόχρονα δεν πρέπει να αμφισβητούμε την πρόθεση δανειστών να μας εγκλωβίσουν, να μας παγιδεύσουν, να μας εξευτελίσουν, να μας φέρουν αντιμέτωπους με τον εαυτό μας και τους φυσικούς μας συμμάχους, την κοινωνία, να μας διασπάσουν και να μας εκτρέψουν από την κυβέρνηση ή να μας καθυποτάξουν και να μας αλώσουν.  Για να αποτρέψουμε αυτό το σχέδιο πρέπει να αξιοποιούμε όλα μας τα όπλα, να μην ξεχνούμε την εντολή που μας έδωσε ο λαός για ανατροπή των μνημονίων.

«Κατά την άποψή μου εκείνο που πρέπει να αναδειχθεί είναι ότι διαλεγόμαστε με κακόπιστους αντισυμβαλλομένους που γνώριζαν εξαρχής πριν την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και όμως το απέκρυψαν. Οι ίδιοι αντισυμβαλλόμενοι μας σήμερα αναγκάζονται να ομολογήσουν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και να προβλέψουν στην εκτίναξή του στο 200% του ΑΕΠ για τα επόμενα έτη», ανέφερε επαναλαμβάνοντας να μην μιλούμε για εισήγηση των μέτρων, γιατί δεν τα προτείνουμε εμείς αλλά πρόκειται για εκβιασμό.

Μιλούν για κλονισμό της εμπιστοσύνης οι αντισυμβαλλόμενοί μας. Νομίζω ότι πρέπει να μιλήσουμε με ευθύτητα για το αν τους έχουμε εμείς εμπιστοσύνη. Εγώ προσωπικά δεν τους έχω εμπιστοσύνη, επισήμανε η κ. Κωνσταντοπούλου. 

Επίσης η πρόεδρος της βουλής αναφέρθηκε στην Νάντια Βαλαβάνη κάνοντας λόγο για δόλιο και υποχθόνιο κανιβαλισμό ενώ εξέφρασε την συμπαράστασή της στους «συντρόφους και συντροφισσές της που βάλλονται για να αποδομηθούν».

«Εξήγησα το απόγευμα τους λόγους για τους οποίους καταψηφίζω αυτό το νομοθέτημα. Συμφωνώ με τον πρωθυπουργό ότι κανείς μας δεν θα γίνει ρίψασπις. Σας καλώ να δώσουμε τους αγώνες που ακόμα δεν έχουν δοθεί και κυρίως τον αγώνα για τη διαγραφή του χρέους». 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ