Τσίπρας προς Μεϊμαράκη: Ποτέ δεν υπήρχε δυνατότητα εξόδου από το μνημόνιο με χρέος στο 180% – ΒΙΝΤΕΟ

“Με ρωτήσατε γιατί δεν πήρατε τη συμφωνία που είχατε τη δυνατότητα να πάρετε στις 25 Γενάρη με τα 2 δισ ευρώ. Καλά εμείς δεν την πήραμε, εσείς γιατί δεν την πήρατε;” είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

“Πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας να παραδεχθούμε αλήθεια σε αυτό τον τόπο. Γιατί δεν την παίρνατε να σώσετε τη χώρα; Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπήρχε καμία συμφωνία για 2 δισ. Η πραγματικότητα είναι ότι όχι μόνο όλα αυτά που αναγκαζόμαστε τώρα να προωθήσουμε αλλά και βαριά δημοσιονομικά μέτρα θα έπρεπε να προχωρήσετε εσείς αν παρέμενε το πλαίσιο αυτής της συμφωνίας . Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν το αφήσατε εσείς επειδή είχατε την ευκαιρία και  κάποιοι σας εμπόδισαν για να πάμε σε εκλογές. Η πραγματικότητα είναι ότι ποτέ δεν υπήρχε δυνατότητα εξόδου από το μνημόνιο με το χρέος της χώρας στο 180% και με προοπτική στο 200%. Και αυτή την πραγματικότητα ας τη συνομολογήσουμε για να δώσουμε τη μάχη από κοινού ώστε αυτό το χρέος να πάψει να είναι στο 180%, να πετύχουμε το μεγάλο εθνικό στόχο της αναδιάρθρωσης του χρέους” τόνισε ο κ. Τσίπρας.

“Κάνατε αναφορά ανάμεσα στο νέο και το παλιό. Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύω ότι το νέο είναι αυτό που κραυγάζει . Δεν είναι το καινούριο η αντίληψη του σκληρού φιλελευθερισμού, παραδεχθείτε το. Οι ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις είναι οι αντιλήψεις του χθες όχι το καινούριο, όχι οι αντιλήψεις του αύριο” πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός. 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ