Βερναρδάκης: Είμαι αρκετά αμήχανος γιατί δεν είναι και η καλύτερη εποχή – ΒΙΝΤΕΟ

«Είμαι αρκετά αμήχανος γιατί δεν είναι και η καλύτερη εποχή», είπε ο νέος αναπληρωτής υπουργός για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Είναι πάγια θέση μου ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση έχει ένα τεράστιο κεφάλαιο, κυρίως ανθρώπινο κεφάλαιο, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί. Για τη διοικητική μεταρρύθμιση το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι πάντα είναι το πόσο αυτή η τεράστια δεξαμενή ποιοτικών στελεχών πρέπει να αξιοποιηθεί», ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης και συνέχισε:

«Ο στόχος είναι ένας. Μία δημόσια διοίκηση που θα εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο, που θα εξυπηρετεί τη συλλογικότητα της κοινωνίας και τα κοινωνικά συλλογικά αγαθά. Και δεν θα εξυπηρετεί γραφειοκρατίες».   

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος αφού ευχαρίστησε τον Νίκο Βούτση για τη συνεργασία υπογράμμισε:

«Κινούμαστε ανάμεσα σε δύο πολιτικά γεγονότα. Το μεγάλο όχι του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα και την αναγκαστική πολιτική τακτική υποχώρηση που συνιστά η συμφωνία την οποία ο Πρωθυπουργός, με πνεύμα αυτογνωσίας και μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας, υπέγραψε στο πλαίσιο του γνωστού μεταμοντέρνου πραξικοπήματος, αποκορύφωμα του οποίου ήταν το κλείσιμο των τραπεζώ».

«Παραμένουμε στη θέση μας ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι ακόμα και υπό το νέο πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί όχι απλώς υπάρχουν περιθώρια να ασκηθεί πολιτική αριστερή αλλά είναι αυτό που θα επιδιώξουμε», συμπλήρωσε.

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Σκουρλέτης: Εξαναγκασμένοι συνεχίζουμε μέσα από τις αντιφάσεις μας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ