Βούτσης για εκλογές: Αν δεν είναι Σεπτέμβρης …θα είναι Οκτώβρης

«Αν δεν είναι Σεπτέμβρης θα είναι Οκτώβρης» απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», σε ερώτηση σχετικά με τη διεξαγωγή εκλογών. Πρόσθεσε ακόμα ότι «Είναι πολύ πιθανές οι εκλογές, αυτό όμως θα είναι αποτέλεσμα συνολικής, όχι μόνο από την κυβέρνηση, ενόρασης ως προς τις γενικότερες εξελίξεις».

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, ο αριθμός των 120 θετικών ψήφων είναι το ελάχιστο πολιτικό και ηθικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Υπό αυτή την έννοια, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, την Τετάρτη η κυβέρνηση βρέθηκε κοντά στην πτώση, καθώς οι θετικές ψήφοι που δόθηκαν από το κυβερνητικό «μπλοκ» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν 123, δηλαδή μόλις 3 πάνω από το εν λόγω όριο.   

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι υφίσταται «ένα θέμα πολιτικής και θεσμικής δέσμευσης που αφορά στην ανάκτηση της κανονικότητας στην οικονομία». Υπάρχουν όμως, πρόσθεσε και προβλήματα πολιτικής ηθικής, υπό την εξής έννοια: «Ο πρωθυπουργός υπέγραψε μια συμφωνία με την οποία διαφωνούμε, όπως και ο ίδιος στην ουσία της, κι αυτά θα πρέπει με τη δική μας παρουσία να τα θέσουμε σε εφαρμογή». Σημειώσε ακόμα ότι οι δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία με τους δανειστές είναι ένα μόνο τμήμα του προγράμματος που καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση, η οποία όπως είπε θα κινηθεί ώστε να βρεθούν «αντίμετρα κι αντισταθμίσματα».

Πηγή: “Στο Κόκκινο”

Διαβαστε επίσης:

Σκουρλέτης: Εκλογές μέσα στο 2015

Βούτσης: Να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα η συζήτηση – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ