Σταθάκης: Είναι ένα δύσκολο πρόγραμμα – ΒΙΝΤΕΟ

Για ένα «δύσκολο πρόγραμμα το οποίο όμως έχει θετικά στοιχεία» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Τα μέτρα δεν θα δημιουργήσουν κάποιο αναπτυξιακό δεδομένο. Είναι ένα δύσκολο πρόγραμμα το οποίο όμως έχει θετικά στοιχεία. Οι επιλογές είναι δεδομένες. Η φυγή από την πραγματικότητα είναι ο χειρότερος σύμβουλος αυτή τη στιγμή. Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση με υπευθυνότητα υπέγραψε μία συμφωνία η οποία δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις διάσωσης της χώρας υπό τις δεδομένες συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.

«Πρέπει να είναι σαφές σε όλους μας ότι είναι στιγμές ευθύνης, δεν είναι στιγμές στείρας αντιπαράθεσης είναι η στιγμή που πρέπει όλοι να τοποθετηθούμε ευθέως και χωρίς καμία περιστροφή απέναντι στο δίλημμα το οποίο αντιμετωπίζει η Ελλάδα, το δίλημμα το οποίο δεν προέκυψε μονομερώς, ούτε από τις επιθυμίες της ελληνικής κυβέρνησης ούτε από τις επιθυμίες μίας ή περισσοτέρων ευρωπαϊκών χωρών», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Είναι η κατάληξη μίας δοκιμασίας  στην οποία συγκρούστηκαν πολλά και διαφορετικά συμφέροντα για τον τρόπο με τον οποίο η ίδια η Ευρώπη λειτουργεί και μπορεί να λειτουργήσει, η ίδια η κυβέρνηση δοκίμασε και δοκιμάστηκε η ίδια πάνω στην αναζήτηση λύσεων σε ένα θέμα το οποίο προϋπήρχε και δεν δημιουργήθηκε από  τους τελευταίους πέντε μήνες».

 

 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Μνημόνια με ξένα κόλυβα δεν θα έχουμε σε αυτήν την αίθουσα- ΒΙΝΤΕΟ

Σταϊκούρας: Ολοκλήρωση της συμφωνίας – Δεν συγχωρούνται παλινωδίες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ