Το μητρώο επιβατικών πτήσεων Ε.Ε. – Μεξικού συζήτησε ο Αβραμόπουλος

Tο θέμα του μητρώου επιβατών αεροπορικών πτήσεων (PNR) κυριάρχησε στη συνάντηση του επικεφαλής της φορολογικής υπηρεσίας του Μεξικού Αριστότελες Νούνες και του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου, κατά την επίσημη επίσκεψη του Επιτρόπου στην πόλη του Μεξικού.

Μεταξύ άλλων, τέθηκε και το πρόβλημα της επιβολής προστίμων σε ευρωπαϊκές αερογραμμές που ταξιδεύουν από και προς το Μεξικό (27.272 ευρώ ανά πτήση).

«Η συνεργασία μας με το Μεξικό είναι μία από τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το PNR εδώ στην Πόλη του Μεξικού, υπογραμμίζει τη δέσμευση και την αποφασιστικότητά μας για την ενίσχυση της στενής μας συνεργασίας», δήλωσε ο Έλληνας επίτροπος.

Συνεχίζοντας εξήγησε πως το πολιτικό πλαίσιο στην Ευρώπη όσον αφορά τη διαβίβαση δεδομένων PNR, είναι «πολύ ευαίσθητο».

«Η σύναψη τέτοιων συμφωνιών υπόκειται στην έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα, για τη συμφωνία PNR μεταξύ ΕΕ και Καναδά, το Κοινοβούλιο ζήτησε τη γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Για να ολοκληρωθούν, επομένως, οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει πρώτα να προηγηθεί η γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», κατέληξε ο Επίτροπος Μετανάστευσης. 

 

Διαβάστε επίσης:

Μεϊμαράκης: Οι βουλευτές της ΝΔ έχουν συνείδηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ