Ξεκίνημα με ένταση στη Βουλή – Η αιχμή του Τσακαλώτου – ΒΙΝΤΕΟ

Άρχισε, σε κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, η συζήτηση, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές.

Όταν πήρε τον λόγο για την εισαγωγική του τοποθέτηση ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έγινε δέκτης αποδοκιμασιών και διακοπών από άλλους βουλευτές με αποτέλεσμα να πει: «καταλαβαίνω ότι μερικοί που είναι κατά των μεταναστών, είναι και κατά των Ελλήνων του εξωτερικού που δεν είχαν το προνόμιο να πάνε σε ελληνικό σχολειό», εννοώντας τον εαυτό του.

Δείτε το βίντεο:

Η συζήτηση, στην οποία συμμετέχουν περίπου 200 βουλευτές από όλες τις επιτροπές, αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι, ενώ στην Ολομέλεια της Βουλής έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει, όπως ανέφερε ο Γ΄Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας, γύρω στις δύο το μεσημέρι και σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής δεν ξεπερνά τις 10 ώρες.

Το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης που αντιδρούν στο νομοσχέδιο, κατά τη ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί πολύ αργά απόψε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ