Μήνυμα Αλαβάνου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

“Θα κάνουν ό,τι τους πει η συνείδησή τους, αυτό σημαίνει “είμαι αριστερός”. Πιστεύω ότι έχουν συναίσθηση των ευθυνών τους απέναντι στην ιστορία, απέναντι στην αριστερά και τους αγώνες  τους και θα κάνουν το σωστό που αυτοί νομίζουν” δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος για το ενδεχόμενο παραιτήσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

 Για τη συμφωνία και ενδεχόμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Αλαβάνος είπε: “Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην εφαρμοστεί αυτή η συμφωνία. Αυτή η συμφωνία έχει υφεσιακά χαρακτηριστικά. Δεύτερον, υποτίθεται ότι θα είχαμε μια συμφωνία που θα μας μείωνε τα δάνεια. Επιβαρύνει την Ελλάδα με δανεισμό 85 – 86 δισ., πάνω στις εκατοντάδες δισεκατομμύρια που έχουμε”.

“Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, θα τη διαιωνίσει. Δεν θα εφαρμοστεί η συμφωνία, όχι γιατί θα είναι μια καλή ή κακή κυβέρνηση, αλλά γιατί αυτές οι ρυθμίσεις που έχει, θα φέρουν την Ελλάδα σε πολύ μεγάλη υφεσιακή κρίση, σε πολύ σύντομο διάστημα, όπως έγινε και με τις προηγούμενες” πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις σκληρές δηλώσεις του περί “μέρα ατίμωσης και προδοσίας” τόνισε: Χρησιμοποίησα μια γλώσσα, η οποία δεν ήταν προσωπική, διότι θυμάμαι τη γλώσσα που είχε χρησιμοποιηθεί από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και στην περίπτωση του Παπανδρέου, του Παπαδήμου και του Σαμαρά, για προδότες, δοσίλογους, όργανα των ξένων συμφερόντων κ.λπ. Είναι μια άγρια ημέρα, που σε περίπτωση που εφαρμοστεί η συμφωνία, τις επιπτώσεις θα τις δοκιμάσει με έναν άγριο τρόπο ο ελληνικός λαός. Είναι άγρια ημέρα, μη αναμενόμενη από ένα κόμμα το οποίο έρχεται από την αριστερά. Είναι πολύ βαρύ αυτό”. 

Σε σχετική ερώτηση για την επιθυμία του λαού να παραμείνει στο ευρώ, είπε:

“Πού την έχετε δει αυτή την επιθυμία του ελληνικού λαού, που θέλει παραμονή στο ευρώ; Πιστεύω ότι η πλειοψηφία θέλει παραμονή στο ευρώ, αλλά πού την έχετε δει; Το δημοψήφισμα, μπορεί κανείς να το ερμηνεύσει όπως θέλει, με διαφορετικό τρόπο. Το δημοψήφισμα είχε όμως ένα γραπτό ερώτημα: θέλετε την πρόταση που έγινε, ναι ή όχι; Είχαμε μια απάντηση που όλους μας εξέπληξε -άλλους θετικά, άλλους αρνητικά- και ήταν ένα δυναμικό “όχι”. Και μέσα σε 7 – 8 μέρες, φτάνουμε σε μια συμφωνία, με βάση το ντοκουμέντο και τις θέσεις τις δικές τους, οι οποίες είναι απείρως χειρότερες από αυτό στο οποίο είπε όχι ο ελληνικός λαός και θα έλεγα ότι είναι χειρότερες και από τα μνημόνια Παπανδρέου – Σαμαρά. Λυπάμαι που το λέω αυτό. Ο καθένας κρίνεται, όχι από την καταγωγή του, ούτε από την ετικέτα που δίνει ο ίδιος στον εαυτό του, αλλά από αυτά που κάνει. Αυτή δεν ήταν μια αριστερή ενέργεια. Α��τή ήταν μια ενέργεια υποταγής απέναντι στους ξένους, οι οποίοι με τον μεγαλύτερο κυνισμό και τη μεγαλύτερη αγριότητα, επέβαλαν, χρησιμοποίησαν αυτή την τακτική πίεσης και εξουθένωσης και δυστυχώς έγινε δεκτή”. 

 

Διαβάστε επίσης

Xαραλαμπίδου: Δεν πρόκειται να ψηφίσω τα μέτρα

 Πάγκαλος: Ο Τσίπρας μπορεί να γίνει ένας Χαρίλαος Τρικούπης

Σταθάκης: Πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια πολιτικού διαλόγου στον ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ