Οι άγνωστοι διάλογοι Αλέξη – Γιάνη πριν από το «διαζύγιο»

Του Βασίλη Σκουρή

Με τη νηνεμία πριν από την καταιγίδα μοιάζει η σχέση του Γιάνη Βαρουφάκη με το Μέγαρο Μαξίμου, με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης να αναρωτιούνται «πού το πάει» ο πρώην πλέον υπουργός Οικονομικών και αν είναι αυτός που μπορεί να ιδρύσει ένα νέο κόμμα στον «αντιμνημονιακό χώρο»!

Η «σιγή ασυρμάτου», άλλωστε, που έχει επιλέξει να ακολουθήσει ο Γ. Βαρουφάκης είναι πολύ… ηχηρή, ασχέτως εάν κατορθώσει και να την κρατήσει έως το τέλος, όπως υποσχέθηκε στον πρωθυπουργό, μετά τη δραματική τρίωρη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου και η οποία κατέληξε στη «συναινετική απομάκρυνση» του υπουργού Οικονομικών από την κυβέρνηση.

«Εγώ θα σε βοηθήσω με τη σιωπή μου», είπε χαρακτηριστικά στον Αλέξη Τσίπραλίγο πριν φιληθούν σταυρωτά, δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τέλος στην πολύ στενή πολιτική σχέση που είχαν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, αλλά όχι -όπως είπαν ότι ελπίζουν- και στη φιλία τους. 

Ο Γιάνης, άλλωστε, ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για τις επαφές του άγνωστου -αλλά ελπιδοφόρου- τότε ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, ενός μικρού κόμματος της Αριστεράς στην Ελλάδα, με μεγάλο κύκλο σημαντικών φιλοσόφων και διανοητών, αλλά και με παγκόσμιους οικονομικούς παράγοντες.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews

        

Διαβάστε επίσης:

Ο Βαρουφάκης ρωτάει για τον Σόιμπλε και διαφημίζει το… άρθρο του

Μήνυση κατά του Βαρουφάκη ετοιμάζουν “γαλάζια” στελέχη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ