Τσίπρας: Aναμετριόμαστε με το μπόι μας και με το μπόι της ιστορίας – ΒΙΝΤΕΟ

“Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η συνείδηση του καθενός βαραίνει, αναμετριόμαστε με το μπόι μας και με το μπόι της ιστορίας” είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας στη βουλή. 

“Θέλω να ευχαριστήσω τους βουλευτές γιατί μέσα σε πραγματικά δύσκολες και πρωτοφανείς για κοινοβουλευτικά δεδομένα συνθήκες, με διαδικασίες που εκ των πραγμάτων ήταν αναγκαίο να επισπευστούν παρόλα αυτά χωρίς δυσκολίες σήμερα διεξήχθη μια δύσκολη διαδικασία. Αυτή η διαδικασία εκρίθη ως απαραίτητη προκειμένου η κυβέρνηση που βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση της διαπραγμάτευσης όλοι όσοι εξουσιοδοτούμαστε με βάση αυτό  το νομοσχέδιο, ιδιαίτερα όμως ο υπουργός Οικονομικών που θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να βρεθεί σε μια κρίσιμη συνεδρίαση του Εurogroup, να έχει τη μέγιστη δυνατή στήριξη για να πετύχει όσα περισσότερα σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση, προς όφελος ου δημόσιου συμφέροντος, προς όφελος της ελληνικής πλευράς” σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

“Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η συνείδηση του καθενός βαραίνει, αναμετρόμαστε με το μπόι μας και με το μπόι της ιστορίας. Είναι ταυτόχρονα προφανές ότι  εξουσία στον υπουργό Οικονομικών αποτελεί μια επιλογή υψηλής ευθύνης σε ότι αφορά τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αποτελεί την ελάχιστη εμπιστοσύνη απέναντι στον πρωθυπουργό , τον υπουργό Οικονομικών, στο σύνολο της κυβέρνησης που δίνει μια μάχη αυταπάρνησης για να διεκδικήσει τα συμφέροντας της χώρας αυτή την κρίσιμη στιγμή. Αλλά και για τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αποτελεί μια συνείδησης αλλά και υψηλής εθνικής ευθύνης.

Με βάση αυτό το εθνικό χρέος όλοι καλούμαστε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και είμαι βέβαιος ότι θα σταθούμε στο ύψος της ευθύνης που μας αναλογεί” τόνισε ο κ. Τσίπρας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ