Καμμένος: Δεν φοβάμαι το Grexit αλλά τον εμφύλιο πόλεμο – ΒΙΝΤΕΟ

“Θέλω να δηλώσω ξεκάθα ότι δε φοβάμαι το Grexit. Δεν φοβάμαι την οποιαδήποτε απειλή. Ένα μόνο φοβάμαι και το διατυπώνω δημόσια. Φοβάμαι τον εθνικό διχασμό και τον εμφύλιο πόλεμο. Το να χωριστούν οι Έλληνες το επόμενο πρωί και να χυθεί αίμα. Τέτοια ευθύνη στην πλάτη μου δεν μπορώ να αναλάβω” τόνισε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής, κατά τη σηζήτηση στην Ολομέλεια για την ελληνική πρόταση.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην αρχή της ομιλίας του έκανε λόγο για την πιο δύσκολη συνεδρίαση στην οποία έχει βρεθεί. “Μια συνεδρίαση που από τη μια μεριά έχουμε καθήκον να ψηφίσουμε όπως το Σύνταγμα ορίζει κατά τη συνείδησή μας και από την άλλη μεριά έχουμε καθήκον η συνείδηση μας να υπολογίσει όλες τις συνισταμένες των κινδύνων που μπορεί να διατρέξει η πατρίδα ανάλογα με την απόφαση που μπορούμε να λάβουμε” σημείωσε.

Μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για τη συμφωνία και ότι ο Πρωθυπουργός έδωσε έναν τιτάνιο αγώνα, ενώ δεν έκρυψε ότι τα μέτρα που περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση είναι σκληρά.

“Εδώ εξαθλιώνουμε τους αγρότες, εδώ εξαθλιώνουμε τους επιχειρηματίες, εξαθλιώνουμε τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας. Τα μέτρα τα οποία παίρνουμε χτυπούν την ναυτιλία. Τα μέτρα τα οποία παίρνουμε διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις. Τα μέτρα αυτά είναι πάρα πολύ σκληρά” τόνισε εξηγώντας ότι μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν είναι η ρύθμιση του χρέους και το αναπτυξιακό πακέτο.

Αναφερόμενος στη διευκρίνιση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ξεκαθάρισε πως πρέπει να αφορά τη περικοπή στα εξοπλιστικά κατά 100 εκατομμύρια ευρώ το 2015, στα 200 εκατομμύρια ευρώ το 2016 και σε καμία περίπτωση δεν αφορά περικοπές προσωπικού ή μισθών. “Στο προσωπικό δεν πρόκειται να κοπεί ούτε ένα ευρώ και το εγγυώμαι εγώ προσωπικά” είπε.

Αφού ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δέχτηκε πως απόψε η Βουλή καλείται να ψηφίσει μια συμφωνία με αλλαγές, που επέβαλλαν οι διαμεσολαβητές, σε αυτή που συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, περιέχει διατάξεις αντίθετες από το Σύνταγμα – όπως εκείνες για τα νησιά – και που αντίκεινται στο δημοψήφισμα, είπε όμως πως υπάρχει πάντα το δίλημμα: «Συνθηκολόγηση ή άβυσσος» για να ξεκαθαρίσει πως η συμφωνία αυτή αποτελεί συνθηκολόγηση.

Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε: “Πάμε απέναντι στη συνείδησή μας, πάμε απέναντι στη λαϊκή εντολή που έχουμε για ένα μόνο λόγο: γιατί έχουμε ευθύνη να μην αιματοκυλήσουμε την Ελλάδα.  Με βαριά καρδιά θα ψηφίσουμε για να μην κάνουμε το χατίρι σε κάποιους να επιστρέψουν τη Δευτέρα με τα ίδια μέτρα και να συνεχίσουν να τρέφουν το τέρας της διαπλοκής των νταβατζήδων. Αυτό θα σταματήσει τη Δευτέρα το πρωί”.

Δείτε το βίντεο

 

 Διαβάστε επίσης

Καμμένος: Αν ψηφίζαμε μόνο κατά συνείδηση θα ακουγόταν αυτό το μεγάλο όχι – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ