Συνεδριάζουν Κ.Ο και Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Να κάμψει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματός του επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη διαφωνία του Παναγιώτη Λαφαζάνη χθες στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου κατά τη συζήτηση επί της ελληνικής πρότασης για συμφωνία προς τους εταίρους μας και τις ανάλογες τοποθετήσεις νωρίτερα στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας. 

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να προλάβει τις προθεσμίες και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα των εταίρων μας, και να υπάρξει συμφωνία μαζί τους πριν από τη λήξη του τελεσιγράφου την Κυριακή. 

Στις οκτώ σήμερα το πρωί συνεδριάζει από κοινού και κεκλεισμένων των θυρών η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Στόχος είναι αφενός η ενημέρωση των δύο οργάνων για το περιεχόμενο της ελληνικής πρότασης, αφετέρου το «μασάζ» στους διαφωνούντες, προκειμένου οι όποιες αντιδράσεις να ελαχιστοποιηθούν. 

Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στη στάση που θα κρατήσουν τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, μετά την ανοιχτή διαφωνία του επικεφαλής της τάσης Παναγιώτη Λαφαζάνη χθες, στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, όπου και υποστήριξε την άποψη ότι η συμφωνία δεν αποτελεί απάντηση στα προβλήματα και δεν διασφαλίζει καμία προοπτική για την χώρα. 

Αργότερα χθες το βράδυ πάντως, ο κ.Λαφαζάνης κάλεσε σε συνεδρίαση τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας προκειμένου προφανώς να διαμορφώσουν από κοινού την στάση που θα κρατήσουν στη Βουλή. 

Ο Τσίπρας ζητά εξουσιοδότηση από τη Βουλή για να διαπραγματευτεί

Στο μεταξύ, για αργότερα σήμερα το μεσημέρι προγραμματίζεται συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος να λάβουν την εξουσιοδότηση του Σώματος για να μεταβούν στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτούν με τους εταίρους μας επί του πλαισίου που διαμορφώνει η ελληνική πρόταση και με το δικαίωμα ασφαλώς αλλαγών, εφόσον αυτές κριθούν αναγκαίες. 

Στόχος του πρωθυπουργού είναι όταν μεταβεί στις Βρυξέλλες να έχει την έγκριση συνολικά του ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι μόνο του κόμματός του, ισχυροποιώντας έτσι την διαπραγματευτική του θέση και ελαχιστοποιώντας τυχόν ενστάσεις των εταίρων για το κατά πόσον μία συμφωνία στη βάση αυτής της πρότασης θα περάσει από την ελληνική Βουλή. 

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η ελληνική πρόταση 

(ολόκληρο το κείμενο)

Χαμός στα Ισπανικά ΜΜΕ: Ο Τσίπρας αγνόησε τον Ιγκλέσιας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ