Russia Today: Η ελληνική υπογραφή για διαγραφή του γερμανικού χρέους

Την απάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ προβάλλει το Russia Today.

O A. Τσίπρας υπενθύμισε στους βουλευτές που χρησιμοποίησαν «υψηλή ρητορική» για την «αδυναμία» της ελληνικής κυβέρνησης να βρει «αλληλεγγύη με τους ευρωπαίους εταίρους», ότι ο «δανεισμός είναι σίγουρα μια μορφή αλληλεγγύης».

«Η ισχυρότερη στιγμή αλληλεγγύης της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας ήταν το 1953 όταν η Ευρώπη αποφάσισε τη διαγραφή του 60% του χρέους της Γερμανίας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Η ισχυρότερη στιγμή αλληλεγγύης της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας ήταν το 1953 όταν η χώρας σας έβγαινε καταχρεωμένη και λεηλατημένη από δύο παγκόσμιους πολέμους και η Ευρώπη και οι ευρωπαϊκοί λαοί έδειξαν την μέγιστη αλληλεγγύη στη Σύνοδο του Λονδίνου το 1953, όταν αποφάσισαν τη διαγραφή του 60% του χρέους της Γερμανίας καθώς και ρήτρα ανάπτυξης. Αυτή ήταν η σημαντικότερη στιγμή αλληλεγγύης της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

 

Δείτε επίσης

Η απάντηση του Τσίπρα στον Βέμπερ – ΒΙΝΤΕΟ

Πυρετώδεις διεργασίες για την ετοιμασία της πρότασης

Λαγκάρντ: Είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ