Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Με στόχο την εξεύρεση μιας λύσης κοινής αποδοχής σχετικά με την αίθουσα διεξαγωγής της δίκης συνεχίζεται σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού, η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μετά τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι προετοιμάζεται ήδη χώρος στο Εφετείο Αθηνών για να φιλοξενήσει την ακροαματική διαδικασία, ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή αίθουσας, κάτι που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα οργανώσεων, δικηγόρων, αλλά και του δήμου Κορυδαλλού.

Διαδικαστικά, το αίτημα για αλλαγή αίθουσας ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της σύνθεσης του δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση. Σήμερα, η δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου θα κατατεθεί στο προεδρείο της δίκης της ΧΑ που μπορεί στη συνέχεια να υποβάλλει το σχετικό αίτημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την κατασκευή μιας νέας αίθουσας, η οποία θα είναι έτοιμη το Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, είναι έτοιμος να φροντίσει για τη σχετική μετάθεση, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Παρά την θετική έκβαση του αιτήματος για την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης της ΧΑ οι αρχές και οι φορείς του δήμου Κορυδαλλού συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, με απόφαση του Δήμου Κορυδαλλού, όλα τα σχολεία της πόλης και οι Παιδικοί Σταθμοί, λόγω της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού.

Επίσης στις 8.00 το πρωί θα υπάρξει νέα συγκέντρωση στο δημαρχείο και πορεία προς τη δικαστική αίθουσα.

Ο δήμαρχος του Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα θέσουν εκ νέου στην έδρα του δικαστηρίου το αίτημα για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού, με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τη σημερινή συνάντησή τους με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Σύμφωνα με τον Δήμο Κορυδαλλού, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη μία νέα αίθουσα δικαστηρίου που θα φιλοξενήσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι στο μεσοδιάστημα θα υπάρξουν προσπάθειες ώστε η δίκη να συνεχιστεί στο Εφετείο.

Ο Δήμος σε χθεσινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το πρόβλημα λειτουργίας των σχολείων, των παιδικών σταθμών και του συνόλου της πόλης εξαιτίας της διεξαγωγής της δίκης είναι άμεσο και δεν μπορεί να περιμένει ως τον Σεπτέμβριο.

Αναφέρεται δε χαρακτηριστικά ότι την περασμένη Πέμπτη υπήρξαν περιστατικά ρίψης ακόμα και δακρυγόνων μέσα στις σχολικές αυλές.

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά αύριο τα σχολεία στο δήμο Κορυδαλλού

Συνθήματα με σπρέι στο σπίτι της χρυσαυγίτισσας αστυνομικού – ΦΩΤΟ

Μεταφορά της δίκης της Χ.Α. στο Εφετείο ζητούν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ