Βούτσης: Οι μάσκες πέφτουν – ΒΙΝΤΕΟ

«Συνταρακτική» χαρακτήρισε την ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στη Βουλή.

«Μέσα σε μία συγκυρία άκρως συγκλονιστική και επικίνδυνη όπου η ταχύτητα στις αποφάσεις θα παίξει τον δικό της ρόλο, βλέπουμε μία εικόνα όπου οι μάσκες πέφτουν. Μία νευρικότητα, απειλητικά πρόσωπα, τελεσίγραφα, υπονοούμενα απέναντι στη χώρα μας ως αποτέλεσμα, που εισέπραξαν οι κατά τα άλλα ρεαλιστές, έμπειροι πολιτικοί της Ευρώπης απέναντι στο πολύ μεγάλο ποσοστό που ο ελληνικός λαός με το δημοψήφισμα έδωσε στο όχι στην λιτότητα», ανέφερε ο κ. Βούτσης και συνέχισε:

«Ο δικός μας ρόλος αυτή τη στιγμή, η θέλησή μας δεν είναι να πέσουν εντελώς οι μάσκες για να αποδειχθεί το φοβερό προσωπείο ή να αποδομήσουμε το προσωπείο μίας Ευρώπης που γερνάει και ταυτόχρονα αποκτά ένα σκοτεινό χρώμα σε σχέση με τις κοινωνικές διεκδικήσεις των προηγούμενων δεκαετιών. Ο δικός μας ρόλος είναι μέσα από αυτή την διεισδυτική και αναλυτική συζήτηση να φέρουμε στην επιφάνεια αυτά τα στοιχεία που θα δημιουργήσουν συναινέσεις, εγγύτητες, στοιχεία αλληλεγγύης, συμπτώσεις, συγκλίσεις, ώστε να υπάρχουν ένα ουσιαστικό προχώρημα με μία τίμια, έντιμη και κοινωνικά αναγνωρίσιμη και με αναπτυξιακή προοπτική συμφωνία».

«Αυτή την πρόκληση κάνουμε απέναντι σε αυτά τα προσωπεία και σε αυτές τις προκλήσεις που απευθύνονται στην πατρίδα μας», υπογράμμισε. 

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Διεκδικούμε συμφωνία που θα έχει φως στο τέλος του τούνελ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ