Θεοδωράκης: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις εξελίξεις – ΒΙΝΤΕΟ

«Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για διαπραγματεύσεις ώστε να υπάρχει άμεσα μια συμφωνία για ένα πρόγραμμα κοινωνικά δίκαιο», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο.

«Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι είμαστε στην τελευταία μεγάλη προσπάθεια για να δώσουμε λύση στο αδιέξοδο του ελληνικού λαού», τόνισε και συνέχισε:

«Ο Πρωθυπουργός έντιμα και καθαρά μας είπε πολλές από τις προτάσεις που σκέφτεται να κάνει στην Ευρώπη. Κάναμε και εμείς παρατηρήσεις. Η ευθύνη της διαπραγμάτευσης ανήκει στον Πρωθυπουργό».

«Πρέπει να διαψεύσουμε όσους θεωρούν ότι η Ε.Ε. μπορεί να υπάρξει χωρίς τους Έλληνες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις εξελίξεις», είπε.

«Δεν υπάρχουν εύκολες μέρες. Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές θα πρέπει να παρθούν δύσκολες αποφάσεις» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης και τόνισε την ανάγκη «οι πολιτικοί αρχηγοί να  είναι χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι».

«Ανεξαρτήτως τι ψήφισαν οι Έλληνες, η ερμηνεία όλων των πολιτικών αρχηγών είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε ρήξη, αλλά συνεννόηση μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» πρόσθεσε.

Παράλληλα κάλεσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να «λάβει υπόψη της τις μεγάλες ανάγκες για ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και να δει ότι υπάρχει μία προσπάθεια έναρξης των διαπραγματεύσεων».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: Είτε μνημόνιο είτε Grexit θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ