• Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας πρέπει να κινηθεί μακριά από δημαγωγίες και λαϊκισμούς - ΒΙΝΤΕΟ

  11:12 μμ, Κυριακή 05 Ιουλ 2015 11:12 μμ, Κυριακή 05 Ιουλ 2015

  «Έχω δύο επιλογές. Να πω κάτι συμβατικό: ο λαός μίλησε – και περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό συμφωνία μέσα σε 48 ώρες, όπως έχει δεσμευθεί», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

  «Υπάρχει όμως και ο δρόμος της αλήθειας. Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για μισόλογα. Η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα Γολγοθά. Κι αυτός ο Γολγοθάς θα είναι κοινός είτε ψηφίσαμε ΝΑΙ είτε ψηφίσαμε ΟΧΙ. Πρέπει λοιπόν να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Κυβέρνηση – αντιπολίτευση – ελληνική κοινωνία – αλλά και Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Καλώ τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει σήμερα τρία ζητήματα:

  Ότι δεν θα διακινδυνεύσει με κανένα τρόπο την παραμονή μας στο ευρώ.

  Ότι θα σεβαστεί τους κόπους του ελληνικού λαού και δε θα γίνει πλιάτσικο στις καταθέσεις και τις περιουσίες του. Ότι θα στείλει διαπραγματευτές στην Ευρώπη επαρκείς και λογικούς με εντολή, τη συνεννόηση και όχι τη ρήξη.

  Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κινηθεί επιτέλους μακριά από δημαγωγίες και λαϊκισμούς. Αν συνεχίσει την πολιτική που έκανε τους τελευταίους μήνες ο ελληνικός λαός θα πεινάσει.

  Αντιστοίχως καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην επίτευξη συμφωνίας. Να μη σκεφθεί κανείς να τιμωρήσει τον ελληνικό λαό στο πλαίσιο μιας εκδικητικής πολιτικής που ήδη εκφράζουν κάποιοι συντηρητικοί κύκλοι στην Ευρώπη.

  Έχω ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με τους συμμάχους μας στην Ευρώπη με ένα κοινό αίτημα: Δίκαιη συμφωνία – ανάπτυξη και βιώσιμο χρέος. Και τους τονίζω ότι η πλειοψηφία του 60% που είπε ΟΧΙ δεν είναι εναντίον της Ευρώπης.

  Η αντιπολίτευση και ο καθένας από εμάς πρέπει να σκεφθεί πατριωτικά. Η χώρα δεν έχει δύο μέτωπα όπως κάποιοι θα θελήσουν να πουν τις επόμενες ώρες. Το μέτωπο του ΝΑΙ και το μέτωπο του ΟΧΙ. Το μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι ένα. Το πατριωτικό.

  Η κυβέρνηση μπορεί να έχει τορπιλίσει την εθνική ενότητα όμως η υποχρέωσή μας είναι η εθνική ενότητα. Τον τρόπο πρέπει να τον βρει ο Πρωθυπουργός.

  Σημαντικότερο σε μια νίκη, είναι να ξέρεις τι να την κάνεις. Ας χρησιμοποιήσει λοιπόν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο κ. Τσίπρας για λύσεις προς όφελος των πολλών έξω από μικροκομματικές ισορροπίες.

  Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να δείξουν ψυχραιμία. Ο πανικός και οι ακραίες αντιδράσεις δε θα βοηθήσουν.

  Το παλιό πολιτικό προσωπικό πρέπει να σταματήσει να μπλοκάρει την εξέλιξη των πραγμάτων για να ικανοποιήσει τους εγωισμούς του σε μια Ελλάδα που καταρρέει. Η επαπειλούμενη χρεοκοπία της χώρας έχει και την δική του υπογραφή.

  Καλώ τους πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθεια μας για τη ριζική ανανέωση του πολιτικού συστήματος.

  Η χώρα έχει δυνάμεις και τις καλούμε να μπουν τώρα στον αγώνα.

  Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα