Παππάς: Η συμφωνία θα είναι καλύτερη αν το “όχι” κερδίσει

«Η βασική συνεισφορά της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος είναι η μετατόπιση του ερωτήματος από το εκβιαστικό και ανώφελο μέσα ή έξω από το ευρώ, στο ερώτημα ποια Ευρώπη θέλουμε», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ALPHA.

«Είναι σαφές ότι η συμφωνία θα είναι καλύτερη αν το “όχι” κερδίσει και είναι ένα παγκόσμιο μήνυμα», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Ο λαός μας πήγε μέσα σε συνθήκες κακές, μη δημοκρατικές, με κλειστές τράπεζες, με ευρωπαίους να παρεμβαίνουν εκεί που δεν έπρεπε και με τα ΜΜΕ να μην κρατούν τους όρους της ισονομίας και στοιχειώδους ιδιαιτερότητας στις δύο απόψεις».

«Είναι γνωστή η θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν υπήρχε λόγος να μην υπάρχει απαραίτητη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες και φαντάζομαι και ελπίζω ότι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν θα μπουν σε μία λογική ότι αναλόγως του αποτελέσματος θα κρίνουν. Το αποκλείω προσωπικά, διότι ήδη έχουμε δηλώσεις αρχηγών κρατών και άλλων αξιωματούχων που λένε ότι είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό που πρέπει για να αποκατασταθεί η ομαλότητα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Μετά το αποτέλεσμα, αν είναι αυτό που πάει να διαμορφωθεί, θα μπορούμε με μεγαλύτερη ψυχραιμία να συζητήσουμε. Τη συμφωνία την επιθυμούν όλα τα μέρη. Έχει καλυφθεί κάποιο έδαφος και νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι θετικά» κατέληξε ο Νίκος Παππάς.

 

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA

 

Διαβάστε επίσης:

Συνεδριάζει αύριο το Euro Working Group

Τσακαλώτος: Θα διαπραγματευτούμε μια λύση που είναι οικονομικά βιώσιμη – ΒΙΝΤΕΟ

Στο Μαξίμου προσέρχονται μέλη της κυβέρνησης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ