Τι ζητούν από τις ΗΠΑ γερουσιαστές ελληνικής καταγωγής

Δύο Αμερικανοί Γερουσιαστές, ελληνικής καταγωγής, ο  Λεωνίδας Ραπτάκης από το Rhode Island και η Πρόεδρος της Γερουσίας της Minnesota, Σάντυ Πάππας ζήτησαν από την Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής να αυξήσει το όριο του αριθμού για τους Έλληνες που επιθυμούν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, να μπουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι Γερουσιαστές ζητούν να υποστηρίξουν την αύξηση του αριθμού σε μια εκδήλωση βοηθείας προς τους Έλληνες νέους οι οποίοι, όπως επισημαίνουν, πασχίζουν μέσα στην μεγάλη ανεργία που πλήττει την Ελλάδα, να βρουν εργασία.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Λεωνίδα Ραπτάκη

«Με την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο μιας κρίσης και ενός οικονομικού χάους που δεν είχε γνωρίσει τα τελευταία 65 χρόνια, σας γράφω για να ζητήσω την υποστήριξή σας  προκειμένου να αυξηθεί το όριο του αριθμού για τους Έλληνες οι οποίοι προσπαθούν να έλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η εν εξελίξει οικονομική καταστροφή που περικυκλώνει την Ελλάδα, μπορεί να ευρίσκεται στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, όμως φτωχές οικονομικές συνθήκες έχουν γίνει τρόπος ζωής για μία γενιά νέων ανθρώπων. Το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται σε ένα πολύ υψηλό 49% για τους Έλληνες νέους, πολλοί από τους οποίους είναι πολύ μορφωμένοι και έχουν δυνατές ικανότητες εργασίας οι οποίος θα ήτανε πολύτιμες σε ένα πιο υγιές οικονομικό κλίμα.

Η Ελλάδα είναι ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ένα έθνος το οποίο έχει ευεργετηθεί από Αμερικανική βοήθεια μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν τον Β΄παγκόσμιο Πόλεμο και ενώ οι Πολιτείες δεν μπορούν να διορθώσουν την ελληνική οικονομία, μπορούν για μία ακόμη φδοράς να παρέχουν βοήθεια σε αυτόν τον καιρό της ακραίας κρίσης. Οι πολιτε΄λιες μπορούν να επιτρέψουν Έλληνες υπηκόους με επιθυμητές ανταγωνιστικές δεξιότητες εργασίας, να έρθουν σ΄αυτή τη χώρα και να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους.

Αυτό είναι ένα απλό  ουσιώδες βήμα το οποίο θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα και θα δώσει ελπίδα σε νέα άτομα ανωτέρα εκπαίδευσης. Αλλά δεν έχουν ευκαιρίες στην πατρίδα τους. Η ενέργεια αυτή προσφέρει ευκαιρία να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε, να επιδείξουμε σε μια καινούργια γενιά Ελλήνων πολιτών ότι οι ΗΠΑ είναι ένας ισχυρός φίλος και σύμμαχος σε μία ώρα ανάγκης.

Όπως  πάντα, σας ευχαριστώ για την βοήθεια και προσβλέπω σε μελλοντική συνεργασία μας.

Leonidas Raptakis State Senator».

 

Πατήστε εδώ και διαβάστε τη δήλωση των γερουσιαστών

Πατήστε εδώ και διαβάστε την επιστολή του Λεωνίδα Ραπτάκη

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Το “OXI” θα γράψει ιστορία – ΒΙΝΤΕΟ

Το μήνυμα Σαμαρά για τη συγκέντρωση υπέρ του “ναι”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ