Χουντής: Με το “όχι” έχουμε δυνατότητα να διαπραγματευτούμε μια βιώσιμη λύση

«Το δημοψήφισμα έχει να κάνει με το αν ο λαός εγκρίνει αυτή την πρόταση που έκαναν οι θεσμοί ή την απορρίπτει ως βάση για τη διαπραγμάτευση» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 o αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ο Νίκος Χουντής συνέχισε λέγοντας:

«Εμείς, τα είπε και ο κύριος πρωθυπουργός, για να είμαστε σαφείς και ειλικρινείς προς τον ελληνικό λαό: Με το “όχι” έχουμε δυνατότητα να διαπραγματευτούμε μια βιώσιμη λύση, συνηγορούν και άλλοι παράγοντες ως προς αυτό.

Με το “ναι” θα σεβαστούμε την άποψη του ελληνικού λαού, θα τηρήσουμε ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα, αλλά έχουμε δηλώσει ότι πολιτικές που δεν είναι βιώσιμες που δεν οδηγούν σε λύση, δεν μπορούμε να τις διαχειριστούμε.

Αυτή η σκέψη που γίνεται και έχει μια βάση, έχει υπονομευθεί από την ίδια τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, όπου και τώρα ένα βασικό πρόβλημα που είχαν, ήταν ότι δεν τους άρεσε ο Τσίπρας και η κυβέρνηση. Αυτά ειπώθηκαν και στο γερμανικό κοινοβούλιο… Επομένως αυτό το πολιτικό κριτήριο πρέπει να φύγει από το μυαλό τους, ότι μπορούν να μειώσουν μια κυβέρνηση», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Στην επισήμανση ότι η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει ένα «ναι» του δημοψηφίσματος, ο ίδιος απάντησε:

«Εμείς θα πούμε στους διαπραγματευτές ‘αυτή είναι η εντολή του ελληνικού λαoύ’ ή εν πάση περιπτώσει μια διαπραγμάτευση που δεν θα είναι καλύτερη κατά τη δική μας άποψη, δεν μπορούμε να τη διαχειριστούμε, γι’ αυτό αρνηθήκαμε να υπογράψουμε και είπαμε στον ελληνικό λαό “δώσε εντολή”».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ