Tι συζήτησαν Παυλόπουλος – Κατσέλη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε: “Κυρία Πρόεδρε, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμώς για την ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας γενικότερα. Μου δίνετε την ευκαιρία να τονίσω ότι η πορεία προς το δημοψήφισμα δεν επιτρέπεται, σε καμία περίπτωση, να διαταράξει την -τόσο απαραίτητη ιδίως αυτή την στιγμή- ενότητα του Ελληνικού Λαού. Το δημοψήφισμα, που είναι θεσμός άμεσης δημοκρατίας, υπηρετεί τη δημοκρατία μόνον όταν διεξάγεται υπό όρους που δεν επιτρέπουν κανέναν διχασμό. Άλλωστε, είναι γνωστό, νομίζω, σε όλους μας, ότι η πορεία της Ελλάδας εντός Ευρώπης και εντός Ευρωζώνης είναι εθνικός μονόδρομος. Και όχι μόνο για λόγους οικονομικούς, αλλά και για λόγους εθνικής ασφάλειας”

H κ. Λούκα Κατσέλη απάντησε: “Κύριε Πρόεδρε, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας. Είναι στιγμές δύσκολες, αλλά είναι στιγμές που μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, ομόνοια και αποφασιστικότητα. Εγώ θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι μέσα στο πλαίσιο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου το τραπεζικό σύστημα κάνει τα αδύνατα δυνατά να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών. Πελάτες είναι από τον απλό συνταξιούχο και την εμπορική εταιρεία, μέχρι την επιχείρηση που προσπαθεί αυτή τη στιγμή να κάνει πληρωμές. Δίνεται ένας καθημερινός αγώνας, πραγματικά, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών. Τα πράγματα είναι ομαλά, υπάρχει ρευστότητα και είμαι σίγουρη και αισιόδοξη ότι θα τα βγάλουμε πέρα, αν όλοι – όπως είπατε – είμαστε μαζί και αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες από κοινού”. 

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Δείτε επίσης:

Νέα παρέμβαση Παυλόπουλου: Εθνικός μονόδρομος η παρουσία της χώρας στο ευρώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ