Σακελλαρίδης: Δυνατό μήνυμα στην Ευρώπη το «όχι»

Ένα «όχι» ως λαϊκή ετυμηγορία θα είναι ένα δυνατό μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη, που θα αποδείξει πως μία χώρα έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει για το μέλλον της όπως αυτή επιθυμεί, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο 105,5», προσθέτοντας ακόμα ότι αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία μέσα στις συνθήκες τρομοκράτησης.

Αν βγει με μεγάλη πλειοψηφία το «όχι» σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα έχει μεγαλύτερη δυνατότητα να διεκδικήσει τα δίκια του ελληνικού λαού, προκειμένου να βγούμε από τον μεγάλο κύκλο της ύφεσης και της λιτότητας, με τη διαπραγμάτευση να ξεκινά από μία καλύτερη βάση και με καλύτερους όρους, επισημαίνει ο κ. Σακελλαρίδης.

Σχετικά με την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, εξήγησε ότι «μέσα από επίπονες διαδικασίες αποδείξαμε ότι θέλουμε να βρεθεί συμβιβασμός, κι όταν ήρθε το τελεσίγραφο, αποφασίσαμε να δώσουμε την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να αποφασίσει, καθώς αυτή η πρόταση δεν ήταν στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση».

 Η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει το «όχι» από πείσμα αλλά γιατί «πιστεύουμε ότι είναι μία συμφωνία που δεν απαντά στα απτά προβλήματα των πολιτών αλλά αντίθετα, τα επιδεινώνει» επεσήμανε. Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν εύκολες επιλογές» επαναλαμβάνοντας τα λόγια του πρωθυπουργού πως η κυβέρνηση θα αποδεχτεί την ετυμηγορία του λαού αλλά δεν είναι μία κυβέρνηση παντός καιρού: «Δεν μπορεί να εκφράζεται απέναντι και ενάντια στο μνημονιακό παρελθόν και να εφαρμόζει ένα μνημονιακό μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση του Σακελλαρίδη στον Γιούνκερ: Απαραίτητο στοιχείο η ειλικρίνεια

Ολόκληρη η συνέντευξη του Πρωθυπουργού – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ