Βίτσας: «’Οχι» στη διαιώνιση μιας κακής συμφωνίας – ΒΙΝΤΕΟ

«Νόμιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπλοφάρει, αλλά υπάρχει εντολή από τον ελληνικό λαό να διαπραγματευτούμε σκληρά» ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα κατά την ομιλία του στην Βουλή για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Ο κ. Βίτσας ανέφερε παράλληλα πως «θα εργαστούμε με αφοσίωση ώστε ο λαός δημοκρατικά και ελεύθερα να εκφράσει τη βούλησή του» και συνέχισε λέγοντας πως «θα μπούμε φραγμός σε οποιοδήποτε εκβιαστικό δίλημμα ή προσπάθεια επιβολής μέσω της ανάπτυξης εκφοβιστικών συνδρόμων».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως «υπάρχει εντολή του ελληνικού λαού να διαπραγματευτούμε σκληρά ώστε να τερματιστεί ο κοινωνικός πόνος, η ανέχεια, η ανεργία και να ανασυγκροτηθεί η χώρα εντός της Ευρωζώνης. Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Επιπλέον, ο κ. Βίτσας διευκρίνισε πως «δεν πήραμε εντολή να υποδουλώσουμε  τις κοινωνίες στις ορέξεις των κερδοσκόπων και των τραπεζιτών, να υπογράψουμε τη καταστροφή της οικονομίας και της ελπίδας για δημοκρατία στη πράξη».

Τέλος ο κ. Βίτσας επισήμανε πως «έχουμε μεγάλη ευθύνη την οποία οφείλουμε να προασπίσουμε, με σοβαρότητα να ξεκαθαρίσει ο καθένας τη θέση του, με ακεραιότητα να διαφυλάξει την ομαλή αντιπαράθεση και με υπευθυνότητα να αντιμετωπίσει τις απειλές που έχουν ως μέσο για το φόβο και το πανικό» και τελείωσε την ομιλία του λέγοντας «’’όχι’’ στη διαιώνιση μιας κακής συμφωνίας που οδηγεί στη καταστροφή , αλλά ‘’ναι’’ στη δημοκρατία».

Δείτε το βίντεο:

 

 Διαβάστε επίσης:

Βίτσας: Δεν ξέρω τι πάει να πει ρήξη…

Ο Βενιζέλος για τον Παυλόπουλο: Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ