Στρατούλης: Η κυβέρνηση ορθώνει τείχος στις θρασύτατες αξιώσεις των δανειστών

Με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων της 24ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «ΗΛΙΟΣ», που αφορά στις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα για τον μήνα Μαϊο του 2015, ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε τα εξής:

«Τα στοιχεία της έκθεσης «ΗΛΙΟΣ» για τον μήνα Μάιο αποδεικνύουν -για ακόμη μια φορά- ότι οι απόψεις των θεσμών, σχετικά με το ύψος των συντάξεων στη χώρα μας, δεν έχουν καμία απολύτως βάση και καλλιεργούν ψευδείς εντυπώσεις, καθώς η μέση κύρια σύνταξη στη χώρα μας ανέρχεται σε 665,36 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος των επικουρικών αγγίζει τα 168,47 ευρώ.

Οι προτάσεις των δανειστών οδηγούν στην τελική κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα και στην πλήρη εξαθλίωση και φτώχεια όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους, αφού οι προτάσεις τους πλήττουν με μια άνευ προηγουμένου λαίλαπα σταδιακών περικοπών τους συνταξιούχους.

Η κυβέρνηση ορθώνει τείχος απέναντι στις θρασύτατες αξιώσεις των δανειστών, που  επιδιώκουν τον πλήρη εξευτελισμό της αριστερής κυβέρνησης και οδηγούν σε υποδούλωση και εξόντωση του λαού. Τα στοιχεία αποτυπώνουν την πραγματικότητα της οικονομικής εξαθλίωσης των συνταξιούχων τα χρόνια των μνημονίων και ενισχύουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει να κρατά άκαμπτη στάση απέναντι στις παράλογες, καταστροφικές απαιτήσεις των λεγόμενων θεσμών.»

 

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνητικές πηγές: Απορρίπτουμε την πρόταση των θεσμών για παράταση

Νέα πρόταση των θεσμών – Τι περιλαμβάνει

Η χειρονομία του Τσίπρα προς τους δημοσιογράφους – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ