Κουτσούμπας: Συμφωνία… “λαιμητόμος”

«Η εκτίμησή μας είναι ότι η νέα συμφωνία -γιατί προς τα εκεί βαίνουν τα πράγματα, θα υπάρξει συμφωνία- θα είναι πραγματικά “καρμανιόλα”, “λαιμητόμος” για τον εργαζόμενο λαό μας, για τον λαό της χώρας μας» τόνισε μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Η συμφωνία κατά τη γνώμη μας είναι κακή, είναι τέτοια είτε με τις 47 σελίδες, τις αρχικές που έδωσε ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση -αν προσθέσουμε σε αυτές και τις 8 συμπληρωματικές, τα διορθωτικά μέτρα που έδωσε επίσης η κυβέρνηση… Είτε πάμε με τις 55 σελίδες της κυβέρνησης είτε προσθέσουμε και τις 5 των εταίρων και φτάσουμε στις 60 ή κάπου στη μέση και γίνουν 57 ή 58 θα εξακολουθήσουμε να λέμε ότι είναι συμφωνία “λαιμητόμος”», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

«Δεν συνιστούν λόγο κάποιας ρήξης αυτές οι διαφωνίες στις συζητήσεις που γίνονται χθες και σήμερα και μπορεί να συνεχιστούν και αύριο. Οι αντιφάσεις που υπάρχουν και δημιουργούνται έχουν να κάνουν κυρίως με διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν και στο πλαίσιο της ευρωζώνης και συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε κυβερνήσεις και σε διαφορετικά συμφέροντα που υπηρετούν αυτές.

Για παράδειγμα, είναι ή γίνεται πιο ισχυρή η άποψη, έστω και δοκιμαστικά στην αρχή, για έξοδο από το ευρώ. Η δημιουργία δηλαδή ενός πιο σκληρού πυρήνα του ευρώ. Εδώ, πειραματικά κάποιες δυνάμεις παίζουν με αυτήν την άποψη, να αποπεμφθεί η Ελλάδα από το ευρώ, σε ένα διπλό νόμισμα, σε ένα άλλο νόμισμα. Εκεί οφείλεται το ζήτημα και όχι στα διάφορα μέτρα που κάθε φορά προτείνει ο ένας ή ο άλλος…».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Παπαδημούλης: Οι Ευρωπαίοι αναμετρώνται με την ευθύνη τους

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ