Νίκος Παππάς: Αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της διαπραγμάτευσης – ΒΙΝΤΕΟ

Την πιο δύσκολη στιγμή της διαπραγμάτευσης αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο MEGA αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε η ελληνική πλευρά, στις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ρόλο του ΔΝΤ.

Όπως ανέφερε ο κ. Παππάς η πιο δύσκολη στιγμή κατά την πορεία της διαπραγμάτευσης ήταν «όταν μας δόθηκε μία πρόταση εκ μέρους των θεσμών η οποία έδειχνε να μην λαμβάνει καθόλου υπόψη της τα βήματα που είχαν γίνει στον πρώτο κύκλο των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group και να είναι ένα καθαρό πισωγύρισμα στις δεσμεύσεις του μνημονίου και του υπάρχοντος προγράμματος».  

Αναφορικά με την ελληνική πρόταση ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά όπου καλούνται να συμβάλλουν κατά το μέγιστο αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν».

«Ο ΦΠΑ τους επηρεάζει όλους , η κατανομή όμως που γίνεται διασφαλίζει την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση του οικογενειακού εισοδήματος», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Υπήρχε η πρόταση των θεσμών για αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, την εστίαση, σε όλα τα τρόφιμα. Αυτά δεν έχουν γίνει αποδεκτά και νομίζω ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει επιμονή των θεσμών για την περαιτέρω αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ.

Επειδή γίνεται πάρα πολύ κουβέντα, από τα 8 δις της δημοσιονομικής προσαρμογής είναι η πρώτη φορά που από τα μισά και πλέον καλούνται να τα καταβάλουν οι έχοντες και κατέχοντες».

Όσον αφορά στις αντιδράσεις που έχουν ήδη προκληθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε:

«Η κομματική πειθαρχία και η διαγραφή είναι ένα πράγμα δευτερεύον. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκλεγεί με μία πλειοψηφία για μία εντολή, έχει συγκροτήσει μία κυβέρνηση η οποία προέκυψε από την λαϊκή εντολή. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα κάνει μαγειρέματα πίσω από την πλάτη του λαού.

Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα χρειαστεί την πλειοψηφία η οποία συγκροτήθηκε από τις εκλογές. Δεν θα ξαναδείτε σενάρια Παπαδήμου».

Ερωτηθείς αν σε περίπτωση που δεν στηρίξει η πλειοψηφία της συμπολίτευσης τη συμφωνία θα πάμε σε εκλογές, απάντησε ότι Τίποτα από αυτά δεν θα χρειαστεί» και διαβεβαίωσε ότι «η συμφωνία θα είναι τέτοια που θα κερδίσει και την εμπιστοσύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας αλλά και του ελληνικού λαού».

Για το ΔΝΤ ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι «έχει μία ατζέντα η οποία σε πάρα πολλές πτυχές της είναι εντελώς ασύμβατη με αυτό που η Ευρώπη γνωρίζει ως άσκηση πολιτικής».

«Θα πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον χωρίς το ΔΝΤ», σημείωσε.

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

Διαβάστε επίσης:

Ρόλος “κλειδί” του ΔΝΤ για να περάσει η συμφωνία από τη γερμανική βουλή

Οι “αντάρτες” του ΣΥΡΙΖΑ που λένε όχι στη συμφωνία – ΒΙΝΤΕΟ

Νίκος Παππάς: Ο Τσίπρας δεν πρόκειται να γίνει Παπαδήμος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ