Μιχελογιαννάκης: Ντροπή πραγματικά…

«Χάνει ο Έλληνας δύο μισθούς ακριβώς. Συγχρόνως, γλιτώσαμε το ΕΚΑΣ , τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, τις μαζικές απολύσεις, την πώληση ΔΕΗ-ΟΤΕ, το επίδομα θέρμανσης-κίνησης, τις συλλογικές συμβάσεις, τον κατώτατο μισθό, την αλλαγή ορίων ηλικίας και την εστίαση που παρέμεινε στο 13%. Φτάνουν αυτά; Όχι», δήλωσε στο ραδιοσταθμό Βήμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση του στην πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να απαντήσει σε τέσσερα ερωτήματα: « Πρώτο ερώτημα: η αγορά ομολόγων των 27 δις από τον ESM θα μειώσει και πόσο, το χρέος; Γιατί χωρίς διαγραφή του χρέους, είναι αβίωτη και η ζωή και η κοινωνία και όλοι μας. Δεύτερον, από το επενδυτικό σχέδιο , τόσο του Ντράγκι όσο και του Γιούνκερ, πόσο ακριβώς παίρνουμε και πότε; Τρίτη ερώτηση, στις ιδιωτικοποιήσεις, πόσο θα είναι το ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου και ποιο θα είναι το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων; Και τέταρτον, στη λέξη προστασία του φτωχού νησιώτη, τι εννοεί συγκεκριμένα; Αν μου απαντήσει σε αυτά τα τέσσερα, που οφείλει να τα απαντήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα και στην Κεντρική Επιτροπή, τότε με κριτήριο τον προεκλογικό μου λόγο που με έκλεξε πρώτο βουλευτή, θα αποφασίσω».

Την ίδια στιγμή, συμπλήρωσε ότι «η φτώχεια παλεύεται, η εθνική αξιοπρέπεια όχι. Θεωρώ ντροπή το bullying των ξένων που το ανέχτηκα και ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κι ως Έλληνας πού ντρέπομαι, και για τα δύο. Να στέλνει επιστολή εκλεγμένος βουλευτής, επιλογή του Πρωθυπουργού, θεσμικός υπουργός Οικονομικών και λόγω της υπογραφής Βαρουφάκη, να τη γυρίζουν πίσω; Ντροπή πραγματικά. Που δεν δεχτήκανε την υπογραφή ενός υπουργού Οικονομικών εκλεγμένου; Και είναι κακός ο Βαρουφάκης;», ενώ κάλεσε την πρόεδρο της Βουλής να μην δεχθεί κατεπείγουσες διαδικασίες.

«Καλώ την κυρία Κωνσταντοπούλου να αναδείξει πραγματικά το μέγεθός της και την ηθική της. Να μη δεχτεί ούτε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ούτε νομοσχέδιο με ένα άρθρο ούτε κατεπείγουσα μορφή και το σημαντικότερο, πάνω από όλα, να μη το βάλει τετελεσμένο σε μια μέρα να περάσει από την Επιτροπή Οικονομικών και να το φέρει στην Ολομέλεια».

 

Διαβάστε επίσης:

Μιχελογιαννάκης: Τα μέτρα είναι εγκλήματα- ΒΙΝΤΕΟ

Μιχελογιαννάκης: Τα γαϊδούρια μην απαξιώνουν έναν εκλεγμένο βουλευτή- ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ